PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, August 24, 2011

Semua orang Sibuk ucap “selamat hari raya” ….

 

 

Saya … masuk kelas ..

budak2 semua seronok …

“sapa nak raya” … huhuhu semua pakat angkat tangan ..

“sapa tinggal puasa :.. sepi.. semua senyum2 tengok muka memasing …

“tipula … cikgu tak tahu .. Allah tahu… berdosa tau ….. “ perlahan lahan ..

seorang demi seorang angkat tangan … lebih dari separuh  kelas

“ awak berapa hari “

“saya 2”

“saya tiga” pelbagai jawapan saya terima  …

tiba-tiba … satu suara … dari belakang ..

.

.

.

“saya 1 hari pun tak  puasa “

hah…. saya beralih pandang ke belakang ..

“ mak saya pun tak puasa “ …

saya hanya tersenyum … memandangnya tanpa kata  …

.

.

.

.

.

.

Visen pun tersenyum memandang saya …

 

DSC00759 

Putih ada ..

kuning ada …

hitam ada…

kitakan 1MALAYSIA …

Semua ada rasa ……

 

Selamat HARI MERDEKA ……!!!!!!

22 comments:

AI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

- amboiii...penuh lauk je, nasi x nampak...sape punye ni CA?

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha, comel kisah ni, saya kasi A+, boleh buat iklan raya-cum-merdeka! :)

NM02 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

budak yg lerlebih jujur tu buat saya terkedu... ahaksss

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sekali anak keling da~~keh keh~~

Cik Ina Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

masa time cik ina tak boleh puasa , memang makan sorok-sorok sebab takut dorang tak nak puasa.tu masa dorang kecik .

gedek! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saja la tu letak gambar tu....!

@tune® said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terliur oke...

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

anak hindu buat lawak..ekekekeke

eh, ngajor budak darjah berapa?

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mak oiii sedapnya nasik tuuuu

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

CA diet ke....banyak lauk nasi ciput...hehehe..

Dr. Ben said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best kan layan budak2 ni

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AI
hahahah ... sape lagi ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kucingorengemok

ish... kena hantar ke petronas ni....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@NM02

dia jugalah yang selalu bikin pening kepala...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X

hehehehehe

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ina Do do Cheng

kena makan pandang2 heheh

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@gedek!

bab menayang ... memang mantoppp

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@@tune®

jangan meleleh dah laaa

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

heheh
darjah 2.... satu2nya kelas yang CA ngajor ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@h4ni3

tengah posa ni ...memang terliur..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@lieynanilaz

diet dah 30 taun... tak kurus2 gakk

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Dr. Ben

time ok best ... time bengang rasa mcm nak lipat buat lepat ...