PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, August 2, 2011

Makanan seimbang




Dah masuk hari ke-2 - Puasa ...

Banyak membeli belah di pasar ramadan semalam  ...

berapa karung .... hehehehehehe

CA ..... masak sendiri jaa..... simple2 ..... janji mengenyangkan ...

Alhamdulillah Ariff berjaya menyempurnakan puasanya semalam ..

Sebelum ni susah hati juga CA ... takut dia tak tahan  ..

Macam tahun lepas ... pukul 5 dah tak tahan sangat2 dah ...

Cuma Ashraff balik dari TADIS  dah tak tahn terus buka ....

lepas tu  sambung puasa balik ..  hheheheh jadilah ... belajar2 ....

harap2 hari ni ..... meningkatkan sikit jam dia berpuasa ....

sooo apa pun ...... pastikan ... menu kita seimbang yang murid-murid  ....

Jangan membazir ....

Selamat berpuasa ....... berdoalah sebanyak mungkin ....

kerana doa orang yang berpuasa tiada hijab dengan Allah  ......


18 comments:

AI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

- bulan puase ni beli aje sbb nti kan dok terkial2 kat dapor org dah azan...huaaaaa...

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

buka oat, sahur nasi lemak (lebih hari ahad punya)- kira seimbang tak? haha >:)

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya tak tau nak seimbangkan makan~haih~

tasekM said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pun masak gak.
tahun ni punya azam: no bazar ramadhan.


.

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya tgh diet. yey!

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baik cikgu..
terimakasih cikgu...
heh3...

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semalam juadah berbuka iols sekeluarga - dari pasar ramadhan... memang tak sempat nak memasak!

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku plak jadi pelanggan setia bazar ...heheh..

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

graf makanan seimbang di bulan puasa selalunya lebih berat ke arah Kumpulan Lemak & Karbo...~haha

Hantu Kak Limah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bile tgok makanana kt bazar tu...x der yg seimbang dah...heheehehe

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AI

kita balik awalll ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kucingorengemok

ketuk2 pala... betul kee niii

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X

haaahaha ..... suruh budak darjah 2 ajaqqq...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@tasekM

syabas beteee ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@gadisBunga

bagus ...... makin slim lah nampaknya .....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Queenie

hehehheh .... baik anak murid

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@miloais

ciannya ....

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam...membeli je, tapi pastikan tak membazir dan ala kadar saja....taknak jadi ular sawa...hehhee