PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, August 23, 2011

Kepiting Masak Lemak Cili Api Dengan Nenas

 

Minggu lepas …

binatang yang mengajar anaknya berjalan  betul  ni … banyak ..

mungkin dah pertengahan bulan kot…

Kalau pegi kat penambang ….. banyak

harga pun boleh tahan ..

Kalau yang warna merah saiz sedang2 besar tapak tangan tu dalam rm15 sekilo

Kalau yang biru … mahal sikit …mencecah rm18 ke 20 hinggit gak …

bagi saya ….. benda alah ni jarang jadi pilihan  …

susah bebenor nak makannya..

minggu lepas …. terbeli gak 4 ekor ….

hidup lagi …. balik lempar masuk singki …

bagi dia mengong2 sikit ….. baru buat upacara penyembelihan …

lepas tu …. 

gedebuk gedebak ..menumbuk … siaplah

 

DSC00908

 

jemput

jemput ..

jemput tengok jeeee …..

Sapa yang teringin petang ni cari …

Harganya bleh tahan gak ni …. kalau kat pasar ramadan kan …

tentu mencekik … habis bulu bulu idung ..

betul tak ?????

31 comments:

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hari tu saya beli 4 ekor kena rm 20 lebih~~tapi sekor besar tangan saya lah~keh keh~~

Dr. Ben said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

balik malaya nanti nak bantai semua

Ann Huda (Ate) said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ate tak pernah beli ketam di semenanjung mahallll. Biasa kakak dari Sabah akan bawak balik dah siap rebus.

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya lebih suka yg digoreng...ratah gitu jerk...

AI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

- ketam mmg sedap...nk makan alahai...susahnye...

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betul, leceh nak makan ketam ni...kalau beli lauk ketam, memang luruh bulu hidung nak membayar nya..keh keh keh..

ps: vaksin ciken pox tu boleh diambil tak kira umur.Kalau dah amik, Insya allah tak kena ciken pox, tapi takleh gerenti 100%

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kubayangkan kepiting tu berkeping2 rupanya.

rupanya ketam!

saya suka masa cili. walaweh....!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X

kat sini harga murah kalau kat penambang(tempat naik ikan)... kalau kat market .. bleh tahan gak reganya ..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Dr. Ben

hahaha ... qadaaa semua ya...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ann Huda (Ate)

tul sabah punya memang murah ..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@lieynanilaz

goreng cili ...sedapppp

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AI

leceh kan ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

tahnk dr ...for info ..

bulu idung rega rupa emas oklah gak...

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Dah lama kakcik tak beli ketam. Petang semalam kakcik buat sotong masak lemak cili api.

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@gadisBunga

hahahah .... itu bahasa indon .....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kakcik

sedap gak tu .... sekarang kat sini ribut kuat .... ikan fresh susah skit 2 3 hari ni ....

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kepiting tu = ketam ker CA?
hehehe... lemah vocab saya nih! ;)

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya baru lepas makan nie...selepas mentarang...menu hari ahad...ehehhehe...terselamat saya dr terliur...

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kat pasar ramadan bayan baru, sekor RM 10..bukan besar sangat pun...mencekik..aku tercekik!!!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@h4ni3

ni terpengaruh dek bibik ..heheheh

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kazaztan Team

hahahah esok kerang plak.....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Fadzli Amir

hahahah ..... memang mencekikk .... tapi duit yang banyak2 tu ... buat apa simpan....

.:nhalilah:. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kepiting tu nama lain ketam ek... baru tau....

dok makan ketam selow2.. heven...

Hantu Kak Limah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhuhhuuuuhu....HKL kalo makan ketam tunggu duk sowang2 kt umah..psl takut nti idung sampai x de bulu...hahahhahaha

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

isi sikit.. kulit setimbun..

al-lavendari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

minggu lepas …. terbeli gak 4 ekor ….

ketam kat tempat saya tak ada ekor ! hehe

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@.:nhalilah:.

indon mari ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Hantu Kak Limah

tertelan ngan bulu idung sekali nanti ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@DrSinga

ya betul ......

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@al-lavendari

ahhh ...tul...cari gak kat mana letak ekornya ...

Cik Ina Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kepiting tu ketam ke? sedapnya memang ngam sangat masak lemak cili pai ngan nenas sedap.bukan bulu hidung tercabut ngan bulu kaki sekali.