PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Saturday, December 11, 2010

MENU KENDURI …..

Tak habis lagi meriwayatkan hal kenduri ….. Menu kenduri orang kampung. Gitulah…..

Pada setiap kenduri family kami , jamuannya adalah nasi Bukhari ataupun orang utara panggil nasi daging …. Tapi dalam banyak-banyak snap gambaq …. gambaq nasi tak ambik ….. cam na bleh terlepas tak tau .

Resepi nasi ini , adalah resepi rahsia ayahanda CA . CA pun tak pernah ambik pusing . Selalunya ambil part tang ….. soru jaaaa. Tapi InsyaAllah nak kena jumpa ayahanda menuntut ilmu ni .

Pada hari kenduri tu , nasi daging tu habis awal…… terpaksa dibackup dengan nasi putih .

Meh layan …… menu untuk pengantin. Namanya raja sehari ….special sikitlah menunya …….

P1020112

Nah ko …… menunya …penuh saprah …. Pengantin tak makan …dah kenyang ….. pengapit yang bedal lebih ….

P1020116

Air asam ….. memang mabeles … duaploh kali ….. dicicah dengan daging …. Nanti bila2 CA kasi resepinya …

P1020115

Gulai kambing batang pisang ….. haihhhhh …dah meleleh air liur ni ….

P1020144

Masak hitam hati dengan limpa …… memang sedap …… CA bedal tak hingat diri ……..lepas tu baru mahasabah …nyesal konon … kolesterolllll …Time menelan…semua lupaaa…..

P1020110

Yang ni …selalu kita jumpa …entahlah sedap ka tidak …. rupa memang cantik….

P1020117

Gulai daging dengan kentang … pun sedap gilaaa ….. aku ni apa yang tak sedap. Tolak batu ngan kayu jaaa…. hehehehee …

P1020153

desert ………. adunan kekanda sulung CA  Kak Yah ….. tengok menarik …tertarik .Tapi tak sempat rasa ……. Kak buattt lainnnnnn …….

P1020113

Penutup acara …… buah-buahan ……. biasa-biasa saja ……buat potong lemak yang dah berketul-ketul masuk perut tadi …….

Orang-orang kuat ……. di sebalik tabir ….

P1020095

Kak Fauziah …sepupu CA …. hahhh …… selamat berpencen …..

P1020096

Kak Zanirah …… sepupu gakkkk …

P1020121

Adik Ipar …Waaa….. senyum manis ….nak sambutt biras baru ……

P1010936

Kakak CA yang no 2  dgn Kak Chik Asiah ….. datang dari KL …. semangat …..

P1020155

Dua org yang sebelah kiri tu … bila masa mencelah masuk tak tau ……memang kaki enterprame …….

Kkk…. CA undur diri dulu ….Nanti ada ruang waktu …kembali berhikayat ……

2 comments:

jan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

why wajah adik chik att jauh bebenor dgn chik att. chik att ni anak angkat kot. pas tu mekap dia..... perghhh... speechless

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

heheheh .... CA tak tau .... CA memang lawa lagi ....
natural beauty .....