PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, December 17, 2010

DILEMA ORANG LAMA ……

Heheheheh tajuk kooo

Ni yang dilemanya …. apa ke hai laaa…. taun ni banyak pulak kajian tentang benda yang luar daerah kepala otak aku …..

Aprika laaa

Jepun laaa..

China laaaaa….

India …..

P1020371

pikiirr ….. nak paham benda alah tu ….. Aduhai orang Afrika kaji tak novel-novel kita …

Jenuh nak mengapai  ….cerita aprika ni …..

Dah tu ….watak tak bubuh nama plak tu ……. koooo bubuh laa nama Peah ka , Tijah kaaa(oppp sori Jah …..) senang lah aku nak ingat …

P1020407

Tapi kalau cerita kita …. tak masuk akal pun….. mesti senang ingat ….kan kan kan ….

Cerita … Hikayat Hang Tuah ..

Sejarah Melayu

Pak Pandir ……. memang ingat …. cerita lawak ….

Sekali tu jawab periksa ….. ada laaa satu soalan tentang Ceerita cerita Malay stories ni ….

Nak cerita Pak Pandir ni … pedaya  gergasi …….. jenuh memikir …..

giant_c

apalah perkataaannya ……. perkataan gergasi tu tak datang dalam kepala …

Sekali teringat ….. cerita Ultraman lawan ngan rasaksa…..

Ultraman2-721261

Terus …… diletakkan …. Pak Pandir perdayakan rasaksa…… sehinggalah rasaksa itu mati …

hahahahaaha … koooo hebatnya penangan ultraman …… nasib laaa lulus gak kertas tu …

gamaknya …Lect tu mesti kata …. hampeh … tua-tua pun tengok ultraman lagi …..

Itulah gamaknya … dilema ..orang tua belajar …

lost memory …….hehehehe…

loosee …. and losing …. hehehehe ….

kadang-kadang perkataan yang senang pun boleh lupa ….

Ok …… CA undur diri dulu … bila senang kembali berhikayat ….

0 comments: