PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, March 7, 2013

ISU LAHAD DATU ……TERUSKAN BERDOA …

 

Sejak akhir ini … saya kembali menonton news di tv ….

Runtunan hati … apabila  beberapa jiran saya dah seminggu berada di bumi Sabah

dan dapat rasakan apa yang anak dan isteri mereka rasakan..

.

.

Sebagai isteri tentera … kami akur ..

Itulah pengorbanan atas ikrar sumpah setia mereka kepada agama dan tanahair…

.

.

Maklumat …. zerooooo ….

Mulut mereka telah dikunci rapat …..

.

.

.

.

Saya jumpa tentang KESULTANAN SULU di sini

Dalam banyak2 info dan kenyataan tentang sejarah  yang saya cari..

saya rasa ….. ini agak menarik untuk bacaan kita ….

.

.

.

Semalam ada satu muzakarah akan diadakan untuk menentu SYAHID atau tidak …

saya bukan nak memperlekehkan atau pun mempertikaikan apa…

Siapalah saya ….. dengan ilmu yang sejengkal ini …

.

.

Bg saya … SYAHID atau tidak ….. penentunya ialah ALLAH ..

kita hanya hambaNYA …..

Hanya mampu berdoa…. dan sama-sama kita berdoa … agar ALLAH mengiktirafkkan mereka SYAHID di dunia dan akhirat …..

Pengiktirafan oleh dunia …. bukan pengiktirafan Allah …

Jadi angkatlah tanganmu wahai sahabat2 sekalian …

.

.

Ya Allah Ya Rabbi … Tuhan empunya alam …

Kau masukkan lah sahabat2 kami yang terkorban dalam mempertahankan kedaulatan negara Malaysia dalam krisis pencerobohan di Lahad Datu ini ke syurgaMu dan berikanlah pada mereka pahala dan imbalan SYAHID atas pengorbanan ini . Berikanlah kekuatan kepada isteri , anak-anak dan keluarga mereka dalam menghadapi kehilangan orang yang tersayang. Kehilangan tali pergantungan . Kau anugerahkan rezeki yang barkah dan anak-anak yang soleh yang akan meneruskan perjuangan bapa-bapa mereka.

Kau selamatkanlah …anggota pasukan keselamatan kami yang masih berjuang di sana. Berikanlah mereka kekuatan dan keihhlasan berjuang hanya keranaMU … ya Allah ….

Amin amin ya Rabbaralamin …..

.

.

Teruskan berdoa …..

3 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

exactly.

dari kita sibuk nak tentukan syahid atau tidak, lebih baik berdoa semoga dimasukkan mereka yg terkorban itu, sebagai yg syahid.

aNiS tHe BumbleBee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sobbsss!

Ada pulak nk pertikai syahid ke tidak.isk..pandai sgt aih.

Kita doakan yg terbaik.

Sobss lagi.

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Amin....