PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Sunday, March 3, 2013

AYAM GORENG SEDAP DAN MUDAH

Hari ahad ....
Di penuhi dgn acara ...masak ...makan
Makan ....masak....makan lagi..
.
.
.
Kongsi menu simple ...dan sedap..
CA dapat dari rakan fb ...tapi tak ingat ...kat mana. Pada yang berkongsi ilmu....ganjaran dari Allah buatmu sahabat maya ....

Bawang putih + halia + kunyit hidup + garam ( ikut anggaran sendiri ) ...tumbuk sampai lumat.
Gaul dengan ayam dan masukkan serbuk kari baba. CA guna serbuk kari ikan. Korang ....suka hati ....
Perap 1 jam ....
Goreng ....dekat dekat nak masak ....masukkan daun kari ....
Siap ....

11 comments:

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah..sonang...dah copy paste...

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau cikgu jemput akak makan kat umah, confirm kita berebut hat yg berempah tu! hehehe

kasihilmar.com said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sedap masakan ayam ni. :)

Kakcik Nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pagi tadi kakcik goreng ayam. Gaul garam kunyit je tapi. :)

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kazazthan ~ lepas ni pos gabooo yeee

Kak Q ~ hahahaha ... saya bawa lari pinggan ...keh keh keh

Kasih ~ memang sedap ...

Kak Cik ~ goreng kunyit pun sodappp


Zana Adieyza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice sharing.. nnti leh cuba..

salam kenal dari zana.. nice blog!

Kniedaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sedap tu goreng macam tu...lagi berasa ayamnya

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Zana ~ salam kenal... terima kasih sudi jengok blog CA

Kniedz ~ silalah .. jgan tak cuba heheh

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akak nak buat gitu gak ler... sedap gamaknyer... sebab der bau daun karitu.. perapanpun sedap weh...

Hanis Azla said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Subhanallah.. tengok gambar pun dah tahu sedap dan terbau2 ayam goreng.. terus rasa lapar he..he..

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tq share, mmg sedap ni