PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, December 12, 2011

RUNCIT … RINCHIK..

DSCN1262

Kedai runcit yang menjual barang2 rinchik …

rinchik ????

Siapa tahu maknanya ….

10 comments:

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kalau racik kakcik tahulah... :)

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rinchik...penah dengar tapi saya tak pasti makna...

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tinggi betul bahsa apek tu. heheh~

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rinchik tak tau

kalo rincik tau le...
kalo kat kampung iols rincik yu =
potong panjang (dalam 1/2" or lebih) dan nipis...

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

org perlis kata rinchik tu racik...heheheee...

~najwa~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

keh3....rinchik pun rinchik la, asalkan org mai beli ;)

al-lavendari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya cuba google utk mencari maknanya .. yang akhirnya membawa saya ke entri ini semula.

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau opah akak dulu memang sebut gitu beli rinchik2 .. maksudnyer beli sikit2.. gamaknyer tuler maksud dia.. padahal orang yang tulistu salah benonyer, kita lak yang mencari2 perkataantu.tapi memang orang perak der guna perkata rinchik...

gedek! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rinchik maknanya 1Malaysia...

(ya, uncle mengarut)

Totie@Tomy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

first time tengok perkataan rinchik..