PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, December 2, 2011

Cerita Rumah Tua ….

 

Mengikut sejarah ….(cerita mertua lah )

Rumah ini dululah …

Tempat … persembunyian Panglima Nayan (korang google cari cerita dia )

Tapi …. telah diubahsuai … berapa kali ..

Hingga rumah asalnya dah hilang ..

DSC00140

tapi tiang tu …

adalah yang asal …

Tiang tidak begitu lurus … kerana ditarah menggunakan kapak …

Dan …. anai-anai pun tak sanggup  makan …

Kami akan balik ke sini tika cuti sekolah ..

Lebih kurang 3 ke 4 bulan …

Dan yang pastinya ….

dibawah meja itu ..

Akan ada sarung ular …

menyerammmkan …

Jadi agak2 …

Sanggupkah kami tidur kat sini …..

9 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

panggil bomba tangkap ular. :)

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalo iols tak sanggup beb...

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kita ada novel kanak² dbp panglima nayan! tapi dah tak ingat sangat kisahnya :)

PUTUBAMBU said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sarung ular?

erkkk..!!

no tq!

NGINAP SRENGENGE @ SRENGENGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cari limau purut......potong2 dan tabur disekeling rumah luar dan dalam....insyaallah ular dan jin akan lari........rumah kosong jin akan hinggap......kekadang jin berupa ular

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

biasanya dkt tiang seri rumah kampung lama2 mesti ada gantung cermin muka kan...

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mohon izin:


Entri CHIK ATT: Bahagia itu tak semestinya di atas takhta...

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erkk...kalau tengok sarung ular pun dah seremm!!

eda_ej said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah bape puluh taun rumah ni??