PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, December 14, 2011

ANTARA KOLEKSI SAYA …

 

Dalam koleksi  saya …

Ada yang bermotif ada yang tiada …

Ada untuk kenangan …

Ada yang saja suka-suka ..

.

.

.100_0700

Sawah selepas dibajak  … org sini kata lepas putaqqq…

100_0703

Sungai …. di sini ..

Dekat2 nak menanam semai …

Air Sungai akan penuh  ..

Persediaan untuk mengairi sawah ..

.

.

.

Sekarang

Siapa yang berhampiran sungai ..

Banjiirrrr …

.

.

.

.

KL banjirrr kilatkan semalam ????

.

.

100_0716

Sampai hari ini saya masih memikirkan …

Anak siapa yang saya  ambil photonya ini …

16 comments:

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamdulillah kakcik semapt samapi ke rumah sebelum KL dilanda banjir petang semalam. Mudah2an cuaca hari ini baik2 saja. :)

luahfikiran said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

SALAM,
KAT MANA NI? TENANG, DAMAI !

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kakcik
Alhamdulillah .... satu tindakan drastik dari pemerintah ... menangani masalh ini .....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@luahfikiran

Wsalam ...

Pic di kg saya di Kedah ..... sememangnya ketenangan buat kami anak tani ... kalau dapat melihat sawah ..
mencium bau lumpur ....

LYAfrina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

klo sawah tu penuh padi menghijau..msti cun sgt view dia...

pmbangunan sana sini.. air tperangkap d tgh2 bndar..xde saliran

LYAfrina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

klo sawah tu penuh padi menghijau..msti cun sgt view dia...

pmbangunan sana sini.. air tperangkap d tgh2 bndar..xde saliran

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

putaq guna kubota.

luahfikiran said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

SALAM,
SINGGAH LAGI .... JEMPUTLAH KE BBB PADA 18 DIS INI. TAK DAPAT LAMA, SEKEJAP

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@LYAfrina

koleksi sawah memang banyak dalam simpanan saya ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@DrSinga

jaga ... hang pi aloq setaq ... aku putaqqq (dialog dlm drama p ramlee)

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@luahfikiran

Wsalam , Terima kasih atas jemputan . 18hb saya dah mula bertugas ....

InsyaAllah lain kali kalau umur panjang

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hujan lebta jugak semalam...
nasib baik iols balik lewat semalam
so tak lah terbabit dengan jalan jam...

Ati Masrif said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah...amannya..

kita tak pernah merasa
berada di bendang mcm tu :)

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

melihat bendang mengingatkan saya kepada kg halaman..saya pun anak petani juga

comel bb!! rasa nak gomol..hheehe.

konde said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pemandangannya indah :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teringin nak turun ke sawah & pegang padi yg masih di pokok...