PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Sunday, December 25, 2011

BUAH KERANJI

 

Sorong papan tarik papan

Buah keranji dalam perahu

Suruh makan saya makan

Suruh mengaji saya tak tahu

.

.

.

DSC00380

Buah keranji ….

Masam2 manis …… dibeli di Padang Besar ..

.

.

.

Selamat berhari minggu ….

7 comments:

Muna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam chik att,
junk food time dolu-dolu, buah keranji disira dengan gula dan chili... sedap sungguh!
xoxo

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ingat petang semalam kakcik nak ke Padang Besar, tapi macam tiada apa yang hendak dibeli. :)

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Muna

Betul.... dulu berebut . Sekarang ni ada lagi.
Tapi kadang2 mai dalam pala otak.... cam na la org siam tu gelintee buah keranji tu keh keh keh

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kakcik

Padang Besar tu sebelum pi memang rasa tak nak beli apa.... Dah sampai hancur poket ...

EmpayarUtama said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sedapke? Tak pernah makan

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Dah lama tak maka buah Keranji. Buah tu gebu macam baldu, kan?

Lama juga tak pegi Padang Besar. Tapi memang pun, sejak dah pegi 3,4x pastu dah rasa takda benda nak beli.

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Susah nak dpt buah ni. Penah makan sekali je seumur hidup 3 dekad lebih ni :)