PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, October 18, 2011

Akhirnya kau pergi jua ….

 

DSC00147

DSC00148

DSC00149

 

Mangsa – burung gembala kerbau …. korang tau kaaa ……

Suspek yang nyata : sekumpulan gagak hitam ..

Penyelamat : Insan2 kat dalam umah ni …….

 

Modus Operandi …

Mangsa telah dilatu bertubi-tubi oleh suspek sehingga botak , mereng dan pengsan di depan rumah penyelamat.

Puncanya tidak diketahui …. tetapi dari cerita saksi …

berebut makanan  basi yang dibuang oleh penyelamat ….

Mangsa akhirnya … menyahut seruan Ilahi ….

walaupun telah ditaruk dengan minyak gamat sehingga lencun ….

mungkin trauma dengan gagak

ataupun ..

trauma dengan insan2 dalam rumah ni yang terlalu prihatin ..

sekejab2 .. membelek dan membelai dirinya ….

 

Kurelakan kau pergi …

kerana … aku dah tak  mampu mengawal darjah temperatureku ..

melihat keprihatinan insan2 dalam rumah ni…

daripada kau tersiksa ….

Lebih baik kau berlalu mengadapNYa….. kerana

hazab betul aku menangani makhluk2 kecil dalam rumah ni …

 

Wasallam …. ceritera hari ini ….

9 comments:

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Dulu kat kampung, selalu juga tengok Burung Gembala Kerbau ni kat sawah. Burung ni memang suka bertenggek atas belakang kerbau..

Tumpang simpati.

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kesian. Sudah sampai masanya untuk dia kembali.

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alaaa.. kesiannya dia
kena tangkap gagak2 tu, kasi masuk court!

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau bawak gi vet maybe boleh selamat kot..

Hantu Kak Limah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gua hanye mampu cakap..kesiannnnnnnnnnnn

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesian burung tu...

emmm... akhirnya...
pegi sebab trauma

tasekM said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesiannya burung...


.

@tune® said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

da sapai ajal die...

Lieya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aduhaiii kesiannnn si mangsa.. ehehehe ape nak buat dah sampai ajal dia...