PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, March 27, 2012

REST , RELAX AND REFLEX & Petua menghilangkan batuk

 

Batuk datang kembali ….

Maka …. hari2 adalah penuh dengan dugaan…

Tandanya diri dah tua … antibodi dah tak kuat ..

DSC00035

Rest kejab …

Rilex2…..  dapat petua baru  ..

.

 

.

.

Untuk menghilangkan batuk

sehelai sirih letak sedikit gula..

lipat2..

selawat ..

Kunyah2 … telan air sirh

dan telan semua saki baki daun sirih ..

CA dah amalkan ..

Alhamdulillah …

Reflex….

Batuk reda sikit …

.

.

Sapa2 yang kena sampuk dengan batuk ..

Boleh cuba …

5 comments:

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

daun sirih????

ok - iols copy petua ni ye....
thanks CA

Kaka Red said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
This comment has been removed by the author.
Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya tak makan sirih. sekian. ~haha

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau makan sireh bolehler kot.. akak baru cium bau dia pun dah takut...

wahida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sireh? takutnya nak kunyah...huhu...