PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, March 9, 2012

CHALET PULAU AMAN

 

Bila Ca masukkan entry Pulau Aman..

Ramai yang berminat nak taukan …

DSC_0026

Pulau Aman adalah sebuah perkampungan nelayan

Semua penghuni berketurunan Melayu .

Tiada pengangkutan di sini …

hanya sekadar motor dan basikal sahaja .

Sebabnya ….. Pulau Ini kecil dan kedudukannya hanya setempat

Tak ada jalan raya …sekadar lorong pejalan kaki

Dalam 1 jam lebih … kita dah boleh habihkan tour kita

DSC_0050 

Untuk sampai ke sini

satu-satunya jalan yang ada ialah …. dengan bot

DSC_0233

Terdapat chalet di sini …

Meh layan

DSC_0054

DSC_0160

DSC_0059

 

Menarik gakkan …

Tapi kena booking awal …

Boleh mancing …

DSC_0161

Ada lagi chalet yang disediakan oleh org kampung dan persatuan nelayan.

Yang tepi2 laut tu …kebanykkannya chalet.

Tapi stail kg la… tak ada bintang .

Malam2 baru nampak bintang .. keh keh keh

Pada yang suka advanture ….

Memang best …

Okehhh … nanti CA citer lagi..

tayang gambaq lagi …..

.

.

.

SBPA dah mansuh …….. balik SSM …

Lepas ni apa pulak … yeee…

Rega barang naik lagi lah nampaknnya …

14 comments:

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ok.

masuk dalam list jalan-jalan!

wahida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tapi COLA kawasan bandar tak naik pun...huhu...pas tu yg naik barang lepas ni adalah kat kawasan bandar...alahai...

Lieya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

WAaaaaaaaaaaaaaaa macam syokkk je... dengarnye my En. Hubby kompom mau pegi pasal boleh mancing....

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnya kampung nelayan...

emmm... me no idea lah kan bab2 ni
keja swasta - nan hado skim2 semua ni....

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kajian - makan - mesyuarat - makan - tuntut elaun perjalanan - akhirnya dimansuhkan. Berapa banyak kos tak kelihatan yang telah habis agaknya? :(

cIk JanNah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah bestnya..dah lama jannah tak ke pulau

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cantik
orang2 kat pulau ni mesti kenal antara satu sama lain kan
bestnyaa

Faidhatul Arfah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm best jaaaaa

ajumohit said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cuti sekolah ni kalau dapat ke sini kan best, tenang dan aman jek

aDisH.sHidA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dok plan nak p sana mgu depan..tatau la jadi ke x....

s mariasaid said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya dah p,memang natural.mee udang?mak oii sedapnye

s mariasaid said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya dah p,memang natural.mee udang?mak oii sedapnye

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ada x no utk chalet tuh..

abid tomey said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

harga ntuk satu chalet bape ek?? ntuk satu mlm.. sekali ngn pakej mkn..