PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, March 2, 2012

RAHSIA BESAQ ….


Scene 1

Tempat : Kedai Telefon

 

Adik  : pasai pa mama beli telefon pulak ?

Ibu    : ini rahsia tau ….. jangan bg tau sesapa tau. rahsia tau

           Esok Birthday Baba …

Abang: Oooooo… ini hadiah kat baba kaa….

 

Scene 2

Tempat : Dalam Kereta

 

Abang : Adik ….. ingat tau …. ini rahsia … rahsia tak leh cerita kat orang tau .

 

 

Scene 3

Tempat : depan rumah …. Abang Leman tengah parking motor . Abang berlari datang dari  padang permainan ….

 

Abang : Baba …….. kita ada rahsia tau …

Baba   : Dengan baba , tak leh rahsia tau … berdosa  ….

Abang  : Alaaaa……… rahsia ni …..

             ok ok …… abang bisik …… baba jangan bagitau sesapa tau …. rahsia tauuu …

            (Bisik kat telinga bang Leman ) …. Kami beli hadiah birthday baba  tau …. henpon …..

 

Mak Leha di dalam rumah terdengar bunyi ketawa terbahak2 diluar ….. Dalam mindanya ….

sahihhhhh rahsia dah bocor ….

 

 

Apa Pun “HAPPY BIRTHDAY …. to my loving HUSBAND ……En AHZAR .

Terima kasih kerana menjadi yang terbaik untuk kami …

4 comments:

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha, rahsia besaq awat cheq tulih kat blog... (tajuk alternatif: bertuah punya anak)

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Anak-anak memang tak leh simpan rahsia. Rahsia la sgt, mulut budak-budak jap je orang dah tahu. Memang tak leh cakap atau buat sembarangan dpn budak-budak ni.

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nie bukan rahsia...nie dah news

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nie bukan rahsia...nie dah news