PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, March 22, 2012

BUAT ISTERI-ISTERI JEEE ….

 

Petua Untuk Isteri Sentiasa Dara


1. Selepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah 1 kali, Ayatul Qursi 1 kali, dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali.


http://youtu.be/nXn1CwPMPwA
http://youtu.be/Ap8Gl5H2qb4


2. Tiup dalam air dan minum.


3. Niat dalam hati untuk menjaga kecantikan diri dan kebahagiaan rumahtangga.
Makna Surah Al-Waqiah ayat 35-38: (56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa, 56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh), (56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya, (56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan. Khabarkan kepada kaum ibu dan isteri-isteri semoga ada manafaatnya.


[ENSAIKLOPEDIA PETUA MELAYU LAMA]

 

Ambil dr facebook jugak

 

9 comments:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

10s sharing..
nnti blh amal.. =)

Asmara said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamdulillah.. Thanks for sharing! :)

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kena gigih niii.... :)

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Timekasih cikgu...
bestnya jadi dara selalu...

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
This comment has been removed by the author.
miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thanks CA....

TopsyTurvyMum said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Jazakillah for sharing CA!
memang berguna sgt utk para isteri:)

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alamak. saya dah terbaca la! heheh~

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yg bujang leh amal tak??