PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, March 8, 2012

JETI KE PULAU AMAN

 

DSC_0003

Jeti ke Pulau Aman .. di Batu Kawan

Yang di hujung sana tu lah … Pulau Aman .

Apa yang  menarik ?

Mee Udang yang kaw kaw …

Sea food yang fresh fresh ….

Ketam ikan …. yang idup2…

.

.

Yang CA paling suka keropok Sukun

Memang superb…..

Sukunnya … buah sukun air masin (kata org ) lemaakkk …

.

.

Lusa start cuti  sekolah …

googleee ……

jangan tak google …

Yang menarik lagi ada ..

DSC_0004

Ternakan ikan dalam sangkar …

Boleh pi … tapi kena tanya kat bot di belah Pulau Aman .

Kalau dah sampai …..

Mesti borong ikan ..

Tak main sekor dua ….

Kurang2 satu karung ..

Trylah pi …

21 comments:

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Semua tu kena bermula dari Pulau Pinang la kan?

al-lavendari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pulau Aman tu kat mana ?

Bukit Aman saya tahulah.

NGINAP SRENGENGE @ SRENGENGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

belum sampai lagi.........insyaallah akan pi......terimakasih dari informasi..........nak copy gambar,boleh?

wassalam.

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@azieazah

Bermula di seberang Perai. Ikut Plus sebelum tol Juru ...ada exit ke batu Kawan ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@al-lavendari

Di Pulau Pinang tuan. Jambatan ke 2 Pulau Pinang akan melaluinya apabila siap nanti. Tapi sekarang hanya boleh sampai dengan bot. sebuah perkampungan nelayan melayu di Pulau kecil. Tiada kenderaan hanya sekadar basikal dan motor sahaja..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@NGINAP SRENGENGE @ SRENGENGE

Silakan ayahanda ....

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kakcik pernah 'singgah' di pulau itu sekali beberapa tahun dulu. Menikmati mi udang dan air kelapa muda yang segar. :)

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iols pun suka gak keropok sukun...

beli le lebih2 skit ye
ekekekeke

Teacher Basariah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bila ntah nak sampai sana..

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Okay, sebelum sampai Tol Juru, kita exit Batu Kawan...kat situ ada chalet ke? Atau kena balik pada hari yg sama?

♥ fadz♪∟@ ♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cuti sekolah ni bolehlah pi..
dah dekat dengan tempat kerja dah ni... tq untuk info ni :) ~

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

Ada chalet di Pulau Aman . try contat org ni 0194136108 .

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Teacher Basariah

sampailah tu nanti

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@miloais milo

hheheh nanti iol bg gambaqnya heheheh

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kakcik
best kan kak cik

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@♥ fadz♪∟@ ♥

ya ... pi jangan tak pi ...

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya dah penah sampai Pulau Aman. Lama dulu time dok Penang. Mi udang sedap!!! Udang fresh besar-besar lak tu.

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pulau aman tu katne?
hihihi.. tak tau jugak
dan malas nak gugel.. :D

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owhh.. baru baca komen2 kat atas
hehe.. CA jangan sekeh saya :D

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka sangat seafood..

cIk JanNah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kat mana pulau aman tu? tak pernah dengar pon? huaa jakunnya jannah :)