PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, July 21, 2011

Petai padi




Semasa di Kuala Nerang CA menginap di Terap Inn milik Majlis Daerah Kuala Nerang .

Jadi ... petang sabtu tu ...... habis agenda dalam pukul 6.30pm ..

kami ronda-ronda cari durian ... dan buah-buah yang sewaktu dengannya  ..

Kuala Nerang .. sekarang musim durian ..

tepi2 jalan ... berderet-deret orang jual durian , rambutan etc..

Teringat jemputan En. Roslan ... manager Dusun Minda Resort  ....

Tapi kami kesuntukan masa ... waktu pun dah nak maghrib ....

Try gak ke Seri Juluk Resort di Naka ... milik sepupu CA ..

separuh jalan ... berpatah balik bila dengar azan maghrib ..

Jadi menunaikan kehendak hati... jiwa dan perasaan ...

Berenti aja ... yang berjualand di tepi jalan ...

Jadi dapatlah juga durian ...dalam 18 biji ...Rm20

Yang best tu ..... kami makan hampir 5 biji... itu percuma...

yang nak bawa balik saja... kena bayar ...

baik  betul orang kampung ni kan ..... tambahan pulak bila tau kami datang atas sebab apa...

Petai diatas .... 10 keping RM6 ..

bolehlah..

kat tempat CA pun .... 4 keping RM3...

Petai tu masih ... dalam peti sejuk ... tetap utuh ...

Belum jadi apa2 juadah lagi ...




12 comments:

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

petai murah!

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

duriann!~
terasa nak makan pulut durian la pulakkk!

petai... iols tak makan
pahit!

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sini citer durian..sana citer durian...wa...wa...wa..wa.. saya tensen...

AI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

- CA x tanam pokok durian & petai kt kebun CA?

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selalu saya beli petai dgn orang asli kalau nak naik ke Cameron Highlands

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X

yaa... harga kg ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@miloais

2 2 sedap ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kazaztan Team

jangan tensen ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AI

kat kebun ... durian ada ... pokok petai masih dara ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

tak ke cameron highland ... tak makan petai laaa ...

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Petai tu rebus mengkal-mengkal, cicah sambal belacan... perhhhhh!

Pilihan 2: Memendekkan cerita...

gedek! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

makan la petai sambil tengok tv....

macam makan kacang