PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, July 26, 2011

Al Fatihah …. perginya tidak kembali ….

 

Entahlah …akhir-akhir ini tuntutan pekerjaan terlalu mendesak …

Balik Dar Karnival Sekolah Kluster …. terus sambung dengan Hari Anugerah Cemerlang  ,,,

Belum habis lagi letih ….

dapat pulak love letter  ….

Dan mulai semalam …. berulang alik ke sempadan Perak …

Menunai tuntutan dan amanah pendidikan (gaya bahasa ….. ) hehehehe

Maka …… bermulalah ekspedisi setiap pagi seawal 6.30 meredah kesesakan .. menuju destinasi …

Tentunya dipertengahan jalan  …… berhenti di RnR ….. menunaikan kewajipan perut ….

errrkkk ….. Alhamdulillah kenyang ….

Then …..beli tisu …

Aduhai ..

tisu pocket ni rega sampai 50 sen …..

mahalnya ……(rasa CA la…. jarang beli )

Barang-barang kat RnR memang sembelih tengkuk betullah …..

Nak wat cam na …. takut ada bebenda meleleh … belilah juga …

 

Malam tadi …. selepas hampir seminggu tak bw ….

CA terbaca satu  berita yang sedih … dan   betul menyentap hati dan perasaan …

Kenapa CA tak tahu kisah ini … dah hampir 2 bulan berlalu…

Penderitaan dan kepulangan  Arwah Mohd ALi Jaafar ..

Ali adalah bekas pelajar CA …… 18 tahun lalu …

walaupun dah lama….. tapi …. CA masih ingat diri dan kaletahnya …

Kisah Ali (klik untuk baca) …. CA baca dari blog rakannya …. juga bekas murid CA …

Pada … isteri dan anak-anaknya … semoga diberi ketabahan dan kekuatan dalam mengharungi cabaran ini …

Semoga Allah … mencucuri rahmat dan menempatkan beliau bersama-sama orang yang beriman …

AL Fatihah  …..

7 comments:

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Innalillahhiwainnailaihirojiun. Semoga rohnya tenang dan damai di sana. Amin.

.:nhalilah:. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

innalillahiwainnailaihirajiun.. al fatiah buat arwah..

CA.. mmg la barang kat rnr tu sembelih tengkuk..

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Al fatihah buat arwah...sebak baca kisahnya...

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

innalillahhiwainnailaihirojiun
Al-Fatihah

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam takziah untuk arwah...

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Innalillahiwainna ilaihirojiun...
al fatihah.....sebuah perjalanan yg akan kita lalui suatu masa kelak...

pagi ni seorang sahabat akak pun telah pergi selepas lebih setahun menderita barah rahim...

terfikir sendiri apakah sempat utk akak bertemu Ramadhan nanti...

wahida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

al fatihah utk arwah ali...
semoga arwah ditempatkan bersama org2 yg beriman...