PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, February 28, 2013

USUL PERIKSA ANAK DULU SEBELUM NAK SERANG CIKGU ...YEEE

Kena attact dr pagi tadi ...
Jadi no komen hari ni ...
.
.
Semalam ....parent komplen CA pukul anak dia ...sebab tak siap kerja sekolah ...
.
.
Pagi ni .... CA bersemuka ngan org yg komplen .....walaupun dihalang oleh bos....
.
.
.
2 pilihan .... CA bg
.
1. Saya hantar anak puan kembali kelas LINUS ....krn dia adalah murid linus. Saya yg gatal2 minta budak ni utk ajar....sbb nak bantu bg boleh baca dan tulis dgn cepat ....

Atau...

2. Saya akan buat tak tahu ....dan ajar mcm murid lain. Dia boleh atau tidak .....buat kerja sekolah ka tak ..... Saya tak akan ambik tahu .....

Buat pilihan .....

Angin gastrik aku dah naik kepala....

Parent dah gelabah ....
.
.
Anak pun dah meleleh air mata ...
Dan...true story pun keluar .....
Tak siap kerja sekolah ....takut punya pasal .....bg tau cikgu pukul ......
.
.
Dah malas nak cerita dah ....
Ni ada kes baru plak ni ....
.
.
Nanti story...nak soal siasat kejab ...
Mak leha dah nak jadi king kong dah ni...

13 comments:

♥MAMASYAZA♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada lagi rupanya parents pegi skolah hal macam tu.
sabar ye cikguuuu

kakngah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pitaaammmmmm!!
rasanya zmn skrg dah takde cikgu2 rotan murid lg dah.. kalau rotan, murid yg benar2 bermasalah.

ank wa no 2 is linus boy. wa tak tau pun dia is linus boy masa memula msk tahun 1. jumpa cikgu amik report card baru tau. bersyukur sesangat cikgu blh didik dia. msk sem 2 terus ada peningkatan.
terima kasih cikgu!

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

agagagaga..jangan jadi kinkong tau CA! ahaha...Sabarlah....habis tu parents tu mintak maaf tak?

Mila@Rimbun said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sabar yer cikgu

ingatkan dah zaman moden ni takde dah ibu bapa camni eks... teringat zaman saya kecik2 dulu, anak kena rotan, mak bapak bawa parang g sekolah huhu... mcm lawak tp betul terjadi... dan anaknya tuh mmg jenis yang tersangatlah nakal disekolah, semua orang tau

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

CA..
mmg tak setuju betul mak-mak pi attack cikgu..
jika terbukti benar, kita terima lah.. sebab maybe anak kita nakal..
tak siap kerja sekolah ke... bercakap2 dengan kawan masa cikgu sedang mengajar ke...
belum pernah lagi nak pi attack cikgu.. (maybe sebab anaknya perempuan dan tak menakal di sekolah...)

kasihilmar.com said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pastikan anak2 cemerlang dalam pelajaran, insyaAllah biasanya anak itu tidak ada masalah..

rostina76 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam chik Att....sabor byk2 ye.
baru2 ni pun ada kwn saya post @FB yg cikgu anaknya selalu rotan & last skali dia bgt cikgu tu ditukar serta merta (after dia&a few parents report atasan)....huhu!!!!itula susah jadi cikgu ni (saya pun cikgu)....kita marah & rotan ke by right tujuan mengajar bukan menghukum. tak tau la kdg2 bdk skrg ni pandai manipulate citer kat parents itu yg parents pun cepat melatah p serang cikgu.

Seri Kandi Tanah Jauhar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya bukan cikgu tapi kerja macam cikgu, jadi bila baca hal2 murid dipukul cikgu ni dah tahu benar dah, mesti ada sebabnya budak tu dipukul cikgu.. isk!

mokjadeandell said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak ada yang paling tak suka selain kena komplen dgn parents..sdgkan kita berbuat demikian utk kebaikan anak mereka.
Mujur parents dulu dulu tak mcm sekarang.Makcik pun boleh tahan garang.Tentu beratur panjang depa mai komplen..)
Alhamdullilah,sampai pencen makcik tak kena lah kes kes berat.Syukur sangat.

Kakcik Nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tu sebab ramai cikgu yang dah 'malas' nak ambil kisah pasal murid yang bermasalah agaknya. Sikit2 nanti makbapak datang ke sekolah...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

MAMASYAZA ~ masih ada mentaliti over protected anak. dan tidak lihat kesan selepas ... mereka komplen ....Redha ja laa..

Kak Ngah ~ eekkk jangan pitam. CA ok lagi ....
Wa... kena sabar . Anak Linus bukan ... dia tak boleh. Banyak faktor . WA... kena banyak take care ngan dia. Selalu sama-sama membaca dgn dia. InsyaAllah ..... dia akan boleh. Murid CA dr kelas LINUS tahun lepas ...terus lompat ...ke kelas depan sekali .....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

DDZ ~ hahahaha ... tak leg karang ... tak da baju ...

Mila ~ sekarang ni mcm2 . Itu yang seang cikgu. Yang berebut anak .. bawa polis la... bawa lari anak lari laa.... macam2 . Cikgu gak pening . diaorang desparate ... cikgu pulak... yang bertangga kat balai polis buat repot.

Ibu ~ CA .. ni walaupun anak satu sekolah. Anak kena belasah ngan cikgu dia. Buat tak tahu jaa.. Kalau dia mengadu. Bukan dapat simpati . Mak tambah lagi ada laaa.

Kasih ~ Itu semua impian ibubapa dan juga guru ....

Rostina ~ rasanya senang lagi cikgu dulu dulu kan...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Seri Kandi ~ ahhhh tentu lah ada sebab. Tak ada sebab ... gilooo looo

Mokja~ Cikgu berpengalaman ni ... lagi tahu asam garam dunia pendidikan ni kan...

Kak Cik ~ salah satunya ... tapi kadang2 tak sampai hati gak ...