PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, February 6, 2013

MARI MEMASAK … KOEW TEOY GORENG

 

DSC_0657

Kucai… terbaik dari ladang ..

DSC_0658

Aksesori sampingan …pose bersama jiran-jiran seangkatan …

DSC_0659

Sotong ja ada….. goreng sotong dengan bawang dahulu ….

DSC_0660

masukkan cili kisar , kicap , sos tiram , sos cili , sos tomato , gula  garam…..

Ketuk telur  …dan masukkan batang sawi ..

Semua dah ok … rasa dan mantobbb …

DSC_0661

Masukkan koew tew …. daun sawi dan kucai …

Nak masukkan toge pun ok gak ( CA tak makan toge….)

DSC_0662

Hidangkan dengan penuh kasih sayang … bersama aksesori yang sesuai …

Ok ….

Yang pandai masak …. baca jaaa…..

Yang tak reti masak …. boleh cuba . Tak sedap tanggung sendiri …..

Tiada waranty …. money back or koew tew back …

.

.

.

CA undur diri dahulu …. nak pi menoreh …

Carilah rezeki yang halal ..

Halalan toyibba ….

7 comments:

Kakcik Nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Buat jemput2 letak kucai pun sodap. :)

Rai Ourkizuna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nampak jambu air! hahaha..

beli bahan nak buat char kue tiau tapi daun kucai takde.. tak kick.. kena tunggu beli daun kucai dulu.. grr..

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak pernah umur makan koey tiau goreng ber-rencah sotong..hahahah...boleh tiru ni..

dan tak pernah umur jugak makan koey tiau goreng ada jambu air...hahaha

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kak Cik ~ kucai tanam sendiri ... tak ada bau ....hahahahha

Rai ~ mai ambk kat umah CA heheheh

DDZ ~ hahahaha resepi suka hati mak nenek kiteeee ..... buah jambu tu potong potong tabur atas koew tew .... hahhaah

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau goreng kue tiow, malas betul nak kopek kerang... sampai gatal2 tangan

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cikgu, nak kena try jugak nih kuay teow ngan jambu....

elly nadyra said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Dasat aksesori