PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, February 15, 2013

SERI MUKA

Minum petang ni ...
Berseri-seri muka kita ....
Sapa ada resepi ...stail org lama buat ..
Yang sekarang ni...tak best ...
Hijau ...taruk kaler ....tak guna daun pandan ..
Kepalanya keras ...byk tepung ...
Yang orang tua tua buat ..lemak berkrim ...
Kepalanya lembik ...gedik gedik lagi .... Ada bau kayu manis ka jintan manis tak tau ...dappppp...
Sapa ada resepi  .....kongsi kongsi ..

5 comments:

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nampak ok jer kepala dia tu!

akak dah 1/2 abad makan seri muka, takdr berseri pun muka ni...uhuk!

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ni pun kuih paberet saya jugak. Sangat suka!

Betul, kadang tu orang berjual, warna hijau jer cantik tapi rasa agak kurang...

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Betul, betul, betul!!!!

Ish ni yg rindu nak balik aloq setaq ni. Senang dapat kuih-kuih tradisional. Sedap & murah lak tu!

kasihilmar.com said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Feveret saya jugak tapi dah lama sangat x masak kuih ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

resepi dia mudah jaa,(untuk lapisan hijau shj)

5 biji telur
1 cawan santan pekat
gula agak2 manis
serbuk kulit kayu manis (sedikit)
daun pandan (mesin dan ambil airnya)
sedikit garam
2 camca tepung gandum

* campurkan semua,tapis, kukus pulut biar separuh masak, tuang adunan tadi, kukus sampai masak. pastikan air darii tudung pengukus tidak jatuh ke atas kueh. selamat mencuba