PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, February 1, 2013

PHOTOSHOP VS PHOTOSCAPE

 

ASSALAMUALAIKUM ….Salam pagi jumaat …

Penghulu segala hari …

Sehari dua ni akak cibuk sikit ….

dan dalam sibuk sibuk tu … kadang2 buat2 sibuk pun ada … keh keh keh

sehari dua ni ngadap … ini ..

balik rumah dummm … otak dah beku …

DSC_0868

Guna Photoscape ….

prefer … pada yang teringin nak edit gambar sendiri …

Mudah .. dan menarik

Macam macam boleh buat

software percuma… download ja kat internet

Tapi kalau yang tak minat ….. tak dapet la den nolongnya ..

Tapi CA … still guna yang ini

DSC_0869

Photoshop CS4  ..

Nak kata pandai tu tak lah …

Takat nak touch up… bagi gebuuusss tu …. ok laaaa

hahaahahahah light light gitu ….

.

.

Model tu … my bigboss ….. masih kosong 3 hahahahahahah

.

.

Jawab komen entry PENJODOH BILANGAN ..

Dr Singa  & Suria …. ketul ketul itu  harommmmmm hahahahahaha

Muna ~ mesti ada cerita menarikkan ..

KOG ~ hahahhahahahahah …. tak tipuuuu aiiihhhhhh

Chozila ~ sama sama kasih

DDZ ~ koo kan memang laaaaaa ….

Unaizah ~ Ya lah kott .. sebenaqnya CA pun lost memori ..

Elly ~ thank … salam kenal

GB ~ potong … buat goreng

Azie ~ mai sini ….

.

.

Selamat berweekend ….

7 comments:

Rai Ourkizuna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak bagi putih pun ok kan guna application ni..tu sbb ramai yg tertipu dengan gambar..bila jumpa.. indah khabar dari rupa.. hahaha..

Asyifa Mustaffa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lama dah x guna photoshop...hampir lupa dah smua functionnya....bzy dok buat keje lain....huhuhu...

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ammmmaaaa! hensem betol big boss tu! bahahaha

Mamasya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aslmkum Chik Att
masa berFp dulu selalu juga guna photoscape utk edit gambar.

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya lebih suka guna Photoshop, sebab dok kerja guna ni bertahun. Photoscape pun tahu sikit, tapi tak mahir.

Photoshop ni, kalu RGB gambar dia cantik dan mudah upload, kalu save as CMYK tu, berat. Saya tak suka.

jeBateja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Den tak reti semua tu.....ahakz....buta IT...

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kdg2 touch-up gambar dgn photoscape gak...

la ni tgh blajara tacap dgn ps...ada cs3 dan 4..hehehe