PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, February 25, 2013

CERITAKU & MESIN JAHIT SINGER

 

Teruja ngan cerita  Anis 

ni mehhh  CA tayang dulu …..

DSC_1265

Mesin Singer model 8215 …. beli tahun lepas

tak pernah guna langsung …

Sekadar buka masa hari bawa balik …sebab nak tgk ropanya saja ….

Hahahaahah … orang beli mesin jait …kita pun beli ..

Nak  guna haram tak tau …

Tapi niat … yang penting ….

Niat nak buat baju sendiri tu ada…..

Gaya ibu mithalikan …

”nak jahit baju anak ngan laki sendiri… dari titik peluh .. air tangan sendiri”

.

.

Kooo ….. jahit betul pun belum tentu boleh …..

Dah hampir setahun … bawa keluar semula …2 hari lepas..

Dengan penuh semangat berkobar kobar ….

Pas tu ….. ta daaaa…

Dengan bantuan Youtube …

Ikut tutorial …  Cara bubuh benang dulu …

Pas tu belajar jahit betul dulu ….hahahaahahah

.

.

.

.

.

Semoga semangatku tidak luntur ..

Walaupun 3 tong dram kena kutuk ngan abang leman …

Nasib dia tak nazar … potong jari …..

kalau bini dia boleh menjait … hahahaha

Kalau tak….. dapat laki kudung … aku … hahahahah

.

.

Walaupun … telah berjaya jahit kain buruk … sepanjang 10 cm …

Harap2…. semangatku tidak akan  luntur ….

Dari kain … menjadi baju …..

Semangat semangat …..

.

.

last last bukan …CA yang menjahit ..

Bibik yang jahit baju dia kah kah kah …

8 comments:

Dr K said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kah kah kah..Abg Leman patut nya kena confident bet potong kaki...sebab lepas lepas ni mmg bibik yg jadi tailor! hahaha

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kah.. kah.. akakpun der satu.. konon2.. tapi tuler belum lagiler hasilnyer.. sabojerler...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahaha.... macam saya je. :)

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semangat mau kencang cikgu! hehe

Unknown said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

qzz0525
supra shoes
ralph lauren outlet
michael kors outlet
michael kors
nike foamposite
coach outlet
coach outlet online
basketball shoes
pandora charms
pandora charms

时间 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

0813jejefemme nike air max 90 grise leopard chaussures Six mois air jordan 1 og ou un an sur la route, une mauvaise finition oblige chaque air jordan 4 pure money mauvaise volonté et un second achat inutile de votre adidas zx flux femme noir rose et blanc part. Nigo, le créateur de Bapes, a présenté des basket nike air huarache courir artistes hollywoodiens d'Amérique dans les caractéristiques et les publicités nike air jordan blanche et rose du catalogue de Bathing Ape. Les fleurs donnent basket nike air flight huarache gs noir et bleu également une huile essentielle semblable à celle du jasmin (Jasminum adidas zx flux femme multicolor pas cher grandiflorum).

5689 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zzzzz2018.11.14
christian louboutin
ferragamo shoes
christian louboutin outlet
supreme clothing
canada goose
hugo boss
ed hardy uk
christian louboutin shoes
coach outlet
red bottom shoes

yanmaneee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

michael kors outlet online
air max 95
nike sneakers for women
curry 5
vans shoes
jordan shoes
air max 270
retro jordans
nike air max 270
kyrie 4