PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, February 25, 2013

CERITAKU & MESIN JAHIT SINGER

 

Teruja ngan cerita  Anis 

ni mehhh  CA tayang dulu …..

DSC_1265

Mesin Singer model 8215 …. beli tahun lepas

tak pernah guna langsung …

Sekadar buka masa hari bawa balik …sebab nak tgk ropanya saja ….

Hahahaahah … orang beli mesin jait …kita pun beli ..

Nak  guna haram tak tau …

Tapi niat … yang penting ….

Niat nak buat baju sendiri tu ada…..

Gaya ibu mithalikan …

”nak jahit baju anak ngan laki sendiri… dari titik peluh .. air tangan sendiri”

.

.

Kooo ….. jahit betul pun belum tentu boleh …..

Dah hampir setahun … bawa keluar semula …2 hari lepas..

Dengan penuh semangat berkobar kobar ….

Pas tu ….. ta daaaa…

Dengan bantuan Youtube …

Ikut tutorial …  Cara bubuh benang dulu …

Pas tu belajar jahit betul dulu ….hahahaahahah

.

.

.

.

.

Semoga semangatku tidak luntur ..

Walaupun 3 tong dram kena kutuk ngan abang leman …

Nasib dia tak nazar … potong jari …..

kalau bini dia boleh menjait … hahahaha

Kalau tak….. dapat laki kudung … aku … hahahahah

.

.

Walaupun … telah berjaya jahit kain buruk … sepanjang 10 cm …

Harap2…. semangatku tidak akan  luntur ….

Dari kain … menjadi baju …..

Semangat semangat …..

.

.

last last bukan …CA yang menjahit ..

Bibik yang jahit baju dia kah kah kah …

4 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kah kah kah..Abg Leman patut nya kena confident bet potong kaki...sebab lepas lepas ni mmg bibik yg jadi tailor! hahaha

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kah.. kah.. akakpun der satu.. konon2.. tapi tuler belum lagiler hasilnyer.. sabojerler...

kasihilmar.com said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahaha.... macam saya je. :)

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semangat mau kencang cikgu! hehe