PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, February 5, 2013

SABAR DAN SYUKUR ........

Malam tadi .....
Tak tidur ... Aisyah demam dan batuk tak berhenti-henti ...
Jelum ....basahkan badan dia ....
Panas turun.... tp batuknya tak berhenti henti ....
Berjaga sepanjang malam ...
Pukul 3 pagi letrik putus ...
Pukul 5 ... baru boleh tidur ...
Bangun pagi .....aku nampak bilik ni mcm merry go round ...
.
.
.
Dah tua ......
Sms bigboss ..... minta cuti ...(walaupun hangin dgn jawapannya)
.
.
.
Sabarrrrrrrrrrr ........
.
.
.
Dekat tv9 ... tajuk kuliah pagi ni "indahnya sifat sabar"
Alhamdulillah ....kadang-kadang peringatan itu datang secara tak kita sedari ....
.
.
.
Ustaz beri satu tip ....4B

Apabila rasa amarah tu datang ...

4B

Berhenti ....
Bertenang .....
Bernafas ....
Berdoa ....
.
.
.
Orang yang bersabar ni .... awet muda ...
Kesabaran itu ....menjadikan kita tenang .....
.
.
.
Semoga kita sama sama tanamkan kesabaran dan kesyukuran hari ini ...
Sekian tazkirah pagi selasa...
.
.
.
.
.
Nasi ayam penyet di Pekan Kuah , Langkawi .....
Not my taste .......
Apa pun syukurrrrr ....... ramai lagi kat luar sana tak ada benda nak makan ...


9 comments:

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

beramai²lah ke langkawi sebelum lima bermula...!

Kakcik Nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Terima kasih kerana berkongsi tazkirah itu.

Semoga yang sakit, segera sihatnya. Amin.

:)

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sabar itu ada manisnya. Semoga anak cepat sembuh.

Rai Ourkizuna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

macam besar je portion yg belah kanan tu..sekali ngan nasi ke tu cik att?

makchaq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sekarang musim demam agaknya.. Nafisah pun minggu lepas selsema/batuk/demam, tak teruk, tapi kesian gak tengok..

Makchaq semenjak dah meningkat usia ni agak penyabaq...(perasan...he he)

izzah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sabar memang indah tp nk amalkan tu yg susah skit....kadang2 kita kan rasa terbeban bila terlalu byk bersabar...leh tension lama2..hehe...

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hope Aisyah cepat sembuh..

Tips yg Nabi ajar( saya dgr di radio IKIM):

marah masa kita tak marah.. Cubalah. Sebab kalau kita marah masa kita tgh marah, mmg buruk hasilnya, kita marah masa tu guna nafsu. Tapi bila kita dah cool, dan kita marah ketika itu, marah kita ialah marah yg produktif, terkawal.

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bila marah, saya lebih suka diam or menangis dalam diam.

saya tak boleh buka mulut, nanti lagi jadi kecoh.

Get well soon, Aisyah.

elly nadyra said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Grrrrrrrr speedy recovery aisyah