PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Sunday, February 3, 2013

RUMAH NENEK .....

Rumah yang telah lama ditinggalkan....
Kalau dulu...inilah tempat kami menghabiskan musim cuti kami .....
Tapi dah hampir 2 tahun .... rumah ini tak dihuni ...
Tambahan sekarang Abg Leman dah jauh .... lagilah ...
Keadaan sekelilingnya terbiar ...
Alhamdulillah ...baru-baru ni Pak Teh tolong racunkan rumput ..
Kalau tak .... udah mcm hutan.
CA pun balik kejab baru ni ....angkat mesin basuh pindahkan ke rumah mak CA
Dr terbiar tak digunakan...
Banyak lagi barang-barang lain .... biar ajalah di situ ...
Kalau ada rezeki mungkin 3 atau 4 tahun nanti ..
Kami bangunkan teratak cinta (hahahhaaha ganas ) kami di sini..
Itupun... kalau diizinkan Allah .... diberi rahmat umur panjang ...dan ada rezeki ...
InsyaAllah ......
Memang rindu sungguh rumah ini ....
Tak cantik di mata ... tapi indah dihati kami ...


7 comments:

[PCL] said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalamualaikum, rumah lama rumah pusaka..kena jaga baik.

makchaq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nampak best, sejuk dan lapang rumah ni. Tapi rumah kalau tinggai cepat sangat nampak usang kan.. sayang...

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Betul, mungkin tidak gah tidak cantik di mata orang, tapi indah di hati kita.

jeBateja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mmg ....kalau benda2 nostalagia ni....tak lawa pun...tetap di hati.....gambar2 lama masa kegemilangan nya dulu tak de ke...?

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

samalah rumah opah akak kat kampungtu sangat uzur.. tapi banyak kenangan kan rasa ralat ngat..

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Suasana kamoung yang best! Rumah nenek akak dah buat baru, rumah batu so kenangan zaman kecik2 sedikit sebanyak dah terhakis.

elly nadyra said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kg la best kan sejuk je mata tgk