PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, December 28, 2012

GIGI OH GIGI

Minggu lepas sakit gigi. Pegi dentist kat Pendang. Dentist muda.....rasanya baru grad....atau baru buka klinik. Tp.... Bila sembang2 faham sendiri .... Doktor baru .....kurang skit pengalaman..... Mati2 dia tak mau treatment ngan doktor tu ...

Makan ubat dan antibiotik ....bertahan ....

Kelmarin mula sakit balik. Tel klinik ...Dr Eow ...full sampai minggu depan. Khamis baru ada kosong .... Rayu2 ...kot kot ada org batal appoitment...

Malam tadi sakit balik. Bg ubat tahan sakit tak berapa nak jalan. Last2 bangun ....ambik bunga cengkih ....tumbuk. Pukul 3 pagi ...kooo . Rumah aku berkelentung kelentang .....ambik serbuk cengkih ....sapu dan masukkan dlm lubang. Alhamdulillah ....bleh tidur sampai pagi. Mujarab juga ....petua org lama ni kan ...

Hari ni klinik telefon ..... Zuppppp terbang secepat mungkin .....

Alhamdulillah dah selamat... Harap2 gigi tu bertahan sampai gigi kekal keluar... Dan Ariff tak sakit gigi lagi ....

Inilah ....Dr Eow Wan Lai ...my family dentist ....
Ensem plak tu .....hahahaha

3 comments:

makchaq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamdulillah anak2 makchaq masa gigi susu tak pernah sakit gigi.. makchaq pun tak pernah masa kecik, sampai makchaq ingatkan bila gigi kekal ja baru sakit..
baru tahun lepas tau rupanya masa gigi susu pun boleh sakit gigi..sebab anak kawan makchaq sakir gigi..

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Anak yg sakit..
Ingatkan emaknya..

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak boleh nak nilai hensemnya tu, sebab dia pakai facial mask..ekekekekekkee..