PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, July 23, 2012

TAIK TELINGA AKA … PLASTISIN …

 

Kadang2 Allah duga kita dalam pelbagai cara …

Dalam tika …Abg Leman jauh di mata ..keh keh keh ..

Mcm yang jadi pulak ….

13 Julai lepas …

Paginya …. selepas habis kelas ..

CA bawa Ashraff (budak darjah1) ke Pakar ENT ..

Dah seminggu telinganya gatal…. pas tu tak dengar ..

CA …. suluh telinga ada something like wax …

Soal siasat ….  mungkin dia masukkan sesuatu dalam telinga ..

Tak dijawab … buat muka toya …. aduhaiiii …

Risau … bawalah pegi ENT …

.

.

Doktor pun cuci lah telinganya …

Keluarlah seketul benda alah … besar jari kelingking ..

.

.

MashaAllah ….. tau apa bendanya …

.

.

.

.

plastisin ……. dah putih dah sebab kena ubat titik telinga ..

Tak apalah ….

Dah elok telinganya …. masa jalan nak pegi kaunter farmasi

Dia pun cakap “ Ashraff yang masukkan sendiri ….”

Mak aihhhhh …… kena suku dua tiga kali ..

.

.

Melayang duit maknya rm290 .

mahal nak mampus …. keluarkan benda alah tu tak sampai 2 minit ..

.

.

Tapi nak buat cam na …

Bayooo je lahhhh …. anak bertuah betul ….

DSC00009

malamnya ….. kembali ke Bagan Specialist …

Bukan pasal telinga …

Tidur kami kat hospital malam tu 2 beranak …..

To be continue….

NANTI KITA CITER …KKKKK

Nak … balik dulu …

6 comments:

doc said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uih..

290 hinggit..
dia spray ke dia sepit je keluar?

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@doc
dia sembur ngan air .... sekejab sangat ....
.
.
.
3 bulan lepas buat treatment telinga dia kat Putra Medical di Alor Setar ..
Siap cuci bagai ... 2 belah telinga
Bari rm120
.
.
mencekik betul

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ENT mmg mahal, kalau tak kena 200+ mmg tak sah. Tu yg risau kalau bebudak suka main manik, gabus, kacang hijau, labuci....

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya keluarkan. RM15 aja. ~haha

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

jauh sangat ... kalau tak ....sahih2 pi dah ..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@sudipVSsenduk

geram tul .....