PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, July 6, 2012

INDAHNYA PANTAI …….. TAPI TAK SEMPAT BUAT ISTANA PASIR

 

Perjalanan kami diteruskan …

tasik Banding …ditinggalkan.

Petangnya ..sampai di Pasir Putih ..

Disambut oleh isteri kenalan ayahanda …

Wowwww bini muda … baru enam bulan .

Hebatttt oreeee Kelantan ni …comeee pulak tu .

.

.

.

tetiba Mak Leha … rasa nak cakap lemah lembut ..

Buat muka redup2 ….aduhai sejukkkk

kah kah kah  ……

Pengsan abang Leman …. kah kah kah ….

.

.

Lepas kautim ngan ayahanda yang nak tidur di Pasir Putih ..

Dengan alasan ….

dia dah lama tak sembang dgn ustaz Zul … kawan lama dia tu ..

Dan ayahanda … terpaksa mengalah sebab kami semua nak tido di Bachok

.

.

Kami bergerak patah balik ke Bachok rumah saudara CA ..

hahahaha …aman .

.

.

Esok paginya …lepas bersarapan segala mak nenek nasi berlauk ..

Kami bertolak ikut Tok Bali …

Aduhaiiii …..comelll betulll pemandangan  …

P1050566

Atas jambatan Tok Bali ..

.

.

.

P1050569

Singgah sekejab di Pangkalan Udara Gong Kedak

.

.

Terus masuk base ..

P1050572

Kereta kuning tu rega 3 juta lebih tau ….

Abg Leman …singgah lapor sekejab ..

.

.

Teruskan …

Melalui jalan pantai yang dipenuhi dengan deretan pokok kelapa …

P1050594

Pantai Penarik …. memang menarik ….

Tapi …. dak lerrr sempat … nak berenti buat istana pasir ..

kalau tak … boleh main kejor kejor ngan abng Leman ..

Leh buat pilem hindustan … keh keh keh …

.

.

Photo-0052

Akhirnya sampai … kami ke sini.

Homestay di Merang tak jauh dengan jeti Merang  … Jeti ke Pulau Redang ..

Sepelaung ja…

Rumah ni memang cantik …

luar dan dalam ….

Kedai makan pun dekat ….

Nasi dagang dia sedapppppp …..

Nanti Ca tunjuk .. gambar dalam nya ..

ok …. to be kontiniu ….

3 comments:

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lega ye CA....
dugaan betul kalo bermalam di pasir putih...

Mamasya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam Ca.dtg kunjungan balas.pantai Penarek mmg menarik...kalau lalu..pasti stop kejap ambil gambar

Asmara said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

3 juta? wuwu..