PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, July 4, 2012

Bermulanya di sini ….. Bukan rahsia ..

 

Hari Jumaat lepas …..

berdasarkan entry ini

.

.

CA sebenar ngantorkan Abg Leman …

Terpaksa ngekor sebab … tak yakin kereta kodok tu nak melepasi banjaran titiwangsa ..

Takut …. kot kalu jadi apa2 ….

Bergerak kami …dgn 2 biji kereta ..

Sebuah lagi ayahanda CA dgn adik  …

.

.

.

Abg Leman kena ada kenderaan di sana ..

Susah nak berulang-alik keja nanti..

Jadi kereta kecil tu lah untuk dia..

Padanlah ….dia sorang jaaa…

.

.

Senin lepas …..

Abg Leman … dah start lapor di sini ..

P1050574

.

.

.

Base je kat situ …. Bang Leman kena attch ke sini

(pic dari google – tak sempat nak snap gambo ari tu )

Mungkin 3 tahun … depand pada kehendak pihak MINDEF ..

Tapi …. yang CA ..sedar bang Leman memang suka gilerrrrr …

Dia tak payah memikiokan masalah emergency jet2 … kapai terobang TUDM  .. bagai

Segala masalah mak nenek entah apa tah …. byk nooo masalahnya …. (dia yg kata lah ….. CA ni jd pendengar jooo , Manalah aku tau masalah negera tu ….. lantak komeee lah …..)

Aku lak yang susah ati …. kooo suka yeeee bang …. nak ngajooo anak2 dara tengah gelenyang tu …..

Jadi …

Dengan rela hati separuh jiwa..

Ku lepaskan dia pergi …. hahahahahahah jiwang karat …

.

.

.

Maka akan berhempas pulas tulang 4 kerat lah CA ngan 3 muskeeteer kat umah ni ..

nasib laki bagi bibik … kalau tak …

terkeras kojang aku kat Butterworth ni ……

.

.

Bermula kini …… kami pun buat PJJ hahahahah …

Bil telefon pun akan melambung2 lah nampaknya……(kena pikir ni ….. tak akan aku nak sedekah ratusan hinggit kat Celcom tiap2 bulan ) ….

.

.

K….. nanti kita stori lagi ……

nak ngajo pulak ….

tak leh makan gaji buta …… tak berkat

7 comments:

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

"ngajor anak dara tengah gelenyang" keh keh keh... orang susah hati, kita baca jadi lawak pulak ;)

gadisBunga™ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kete kodok melepasi banjaran titiwangsa...

bunyi mcm race masuk hutan. huhuhu~

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nokkk... skype aje lah...
jimat duit hoccay!

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

takpe...

abg leman tak akan terpengaruh dgn anak dara 17 tahun..

percaya lah..

;)

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Selepas ni membilang hari utk hari-hari cuti la Chik Att. Insya Allah, moga dipermudahkan Allah segala urusan.

makchaq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nampaknya dah sekapal la dengan makchaq...
bil telefon banyak.. tambang pi mai,pi mai pun boleh tahan jugak la...

Citarasa Rinduan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

moga semuanya dipermudahkan.......