PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, July 13, 2012

PAK MAMAT ADA KEBUN ..

 

Meh nyanyi …

1 … 2… 3…

Pak mamat ada kebun

eieiooo ..

Di kebunnya ada …. ( waaaa sudah lupa ) ..

DSC00063

Ini pokok kacang di kebun saya …..Bukan kebun pak mamat

Pokok kacang ni … tak menjalar ..

DSC00065

CA dapat benihnya dari seorang rakan … kacukan  pertanian katanya ..

Tapi … dari penilaian CA ….. Pokok yang menjalar lebih banyak hasilnya dari benih yang macam ni ..

Yang ini … dia makan ruang …. sikit ..

Apa … pun Alhamdulillah… nak makan dah tak payah beli ..

.

.

.

.

meh meh ….

DSC00058

Selamat menjamu mata …..

Nenas dari kebun juga …

Manissss ….. tabur kicap skit …

.

.

,

.

kan kan kan dah kata ..

Ada orang dah meleleh air liorrr tu ..

.

.

Selamat berhari jumaat …. Jangan lupa solat jumaat

7 comments:

sayadankamerasaya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lidah saya lidas kalau makan nenas..!

menci!!

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best wooo siap tanam kacang panjang macam tu...

tapi saya tak green hand ( sebenarnya malas!) haha

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oooo nenas tu...

geraugebang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

banyaknya sayur kat kebunn pak mat...kacang panjang...buat kerabu sedap

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kacang panjang - peberet iols di jadikan ulam... yummyyyy!
err.. not nenas lah... iols ada gastrik nokkk!~

munna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

klu balik rumak MIL ...suka sgt banyak sayur yg dia tanam...seronok dpt petik

jeBateja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aduhhh CA...tak leh tgk nenas lah...teringin terus....ada lagik tak....bak mai sket....ahakz