PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, July 24, 2012

OPERATION ……ASHRAFF

 

Sambung citer ..

dari pagi lagi dia mengadu sakit perut ..

CA ingatkan sakit perut biasa ..

Balik umah …… dia dah terkelepek kat sofa ..

Lain macam …

Bawa pegi klinik kat rumah …

doktor refer ke hospital ….

.

.

Masa rasa macam nak keriauuuu kuat2 …

Abang Leman tak dak …..

.

.

Balik umah ..

DSC00003

Kelam kabut siapkan cup cakes untuk majlis perkahwinan seorang sahabat .

.

.

Solat maghrib terus ….. ke hospital …

.

.

Dan Ashraff sah ….. appendic ..

.

.

Sain segala mak nenek surat …

.

.

Surgeon datang …. terpaksa tunda operation keesokkannya …

Sebab CA terbagi dia minum milo …

.

.

jam 9.00 pagi 14 Julai ….

DSC00013

Dah siap…. tuan punya diri tak tahu pun nak kena operate …

semua cakap…. nak bagi ubat tahan sakit ..

Tenanglah dia ….

DSC00016

Pindah naik atas strecher …. tolak ke operation  teater ..

Muka dia dah cuak ….. maknya lagilah ….

DSC00019

Dan akhirnya selepas dibius ….

CA tinggalkan dia dan berlalu dengan jiwa yang kosong …

Walaupun dioffer untuk berada bersama sepanjang pembedahan …

tapi CA tolak…. tak sanggup rasanya ..

Selepas sedar …..

DSC00023

Ditolak keluar … sedihnya hati tengok ….

Ashraff ….. anak ke2 CA ..

Sering tak sihat … mudah alah dengan persekitaran dan cuaca..

Alah dengan makanan tertentu ….

Tahun lepas …warded selama seminggu …. kerana infection …

Moga kali ni … dia akan kembali sihat …..

.

.

Ini CA yang sedikit ..

Mcm mana ibu2 lain yang punya anak yang berpenyakit lebih kronik ….

Moga ALLAH kuatkan hati2 mereka ..

.

.

Petangnya baru abang Leman sampai dari …Trengganu …

DSC00032

Kerinduan yang amat sangat …

Baba …. kena peluk sampai dia tidur …

.

.

Alhamdulillah ….. Ashraff dah sihat …..

Thank …. to All nurse and staff di wad Pedeatrik Bagan Specialist Hospital ..

To Surgeon doctor Mr KK and Dr Tan  …

May God bless u …. ..

.

.

.

Dugaan terbaru …. CA belum dapat tukar lagi…

Ada sesapa ada kabel  batang balak tolong hantoooo cikgu cabuk ni ke Kuala Terengganu .

7 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamdullilah..ashraf dah sihat....guna kabel tuhan aja,jgn putus doa sepanjang ramadan ni..especially sepertiga akhir mlm & dekat2 nak buka..tu time makbul doa

ROZILA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam chik Att

Semuga asraf cepat sembuh,pd chik Att moga tabah.
Ibu mana yg tak risau bila anaknya sakit.

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hai kesiannya tuan punya badan tak tau nak kena bedah, heh

alhamdulillah dah sihat!

mrs kayrul said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

moga asyraf cepat sembuh..siankan anak kita kecik2 lagi dah kena operate...kalau kayrul tak sanggup nak tengok gak

makchaq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamdulillah sekarang ni operate apendiks dah pakai tebuk kan.. kalau dulu sampai dekat 4 inci lukanya.. seminggu tak tentu baik..

Abang Leman lama ke kat sana.. nanti dapat tukaq dia pulak tukaq balik..

jeBateja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamdulillah...semua dah selamat kan....berkat bulan baik ni.....

cikceriacorner said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam akak...moga ashraff cepat sembuh...insyaallah nanti akak pasti akan pindah ke terengganu..insyaallah