PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, April 20, 2012

LELAKI MUKALAF …

 

“Seorang yang mukallaf adalah orang dipertanggungjawabkan dengan kewajipan dan perintah untuk menjalankan hukum tuntutan agama Islam serta menjauhi larangan-Nya atas dasar orang tersebut sudah mencapai usia dewasa dan mempunyai akal (akil baligh) serta telah sampai seruan agama (Syariat Islam) kepadanya.”

copy paste di sini jaa….

.

.

.

DSC_2287

Kem Bestari Solat Minggu lepas ..

Kalau dah tok imam pun ultraman …

Apa lagi makmum ….

.

.

Yaaa… lelaki yang mukallaf ….. Jangan lupa ..

hari ni hari jumaat …

.

.

.

.

 

Selamat Berhari Jumaat ……..

4 comments:

@tune® said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cute si imam dan makmum...

haih...mcm²

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yang kecik kecik tu pun akan jadik mukallaf jugak nanti. :D

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

comel banget tok imam - siap buat aksi ultraman lagi tu!
hehehehe

jeBateja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uikk..awat makmun tak follow imam tu jugak....buat utraman stail......ahakz