PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, January 4, 2012

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH …

 

 

Esok sekolah akan kembali dibuka ..

Bagi setengah negeri hari ni dah jalan dah ..

Jadi zaman berjimba2 bersukaria suka hati mak nenek mak tiri tokwan sepupu kau dah habis … keh keh keh

Sebenaq-benaqnya …. dah 2 minggu kami bekerja ..

Tapi tak secara resmi ….

Esok … rasmi yee…

Jangan ada yang lupa bangun pagi ..

Buat-buat rasa mcm cuti ada sebulan lagi ..

.

.

.

Ini first entry CA … dalam tahun 2012 ..

Tahun ni ada azam tak korang ..

CA….. azam …. entahlah ada ka dak … kena pikiaq ….

.

.

.

Rasa-rasanya …. kena kurangkan sikit mengadap tenet ni ..

Nak tumpu ke budak2 ni ….

Rasa-rasa mcm semangat nak ngajo sendiri kat umah …

.

.

moga kuat lah hati dan azam  tu kan ..

Bukan boleh harap sangat … keh keh keh ..

DSC00063

Cik Mamat sorang ni pun dah masuk Tahun 1..

Semalam orentasi Tahun 1…. semangat jangan dikatalah ..

Harap2… esok pagi semangat tak luntur ..

Dan suara dinasour taklah kedengaran pagi2 esok …kejut bangun pagi ..

.

.

.

Tinggallah cik minah ni sorang2 ngan bibik

DSC00130

.

.

K… pada ibu ibu bapa bapa …

Perit skit no… bila buka sekolah ..

Walaupun yuran sekolah tak kena dah …

Tapi … mak aih keperluan sekolah …

Boleh pengsan pat ploh lima kali …. poket bocoooorrrrr …

.

.

Cuma sedikit pesanan pada ibu ibu bapak bapak … yang punya anak darjah 1..

PASTIKAN…

Semua alat tulis ….. dituliskan nama..

Buku latihan dituliskan nama

Baju pun … kalau boleh tulis nama atau tanda .. karang tertukar masa PJ

Kasut sekolah … tulis nama …. nanti keluar dari surau …. kasut hilang …

Gunting … beli yang depannya bulat (Pah Hashim … kalau hang baca blog ni…aku kopipes)

Pensil ….. jangan beli mechanical pensil …. bahaya …. memang tak dibenarkan di sekolah..

Semua pensil ….. tarah kat hujung tuliskan nama ..

Beg sekolah ….tuliskan nama …kalau boleh tuliskan no phone untuk dihubungi..

Di awal2 ni…memanjang mereka tertinggalkan beg… terutama yang balik dgn bas dan van sekolah …

.

.

CA…. nak pi tarah hujung pensil… nak tulis nama …

Jumpa lagi …

9 comments:

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Teringat lak masa anak2 masih kecik dulu. Memang semua pensil depa, saya tarah nama masing-masing.

Pun kadang2 ilang gak...

Nieza said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam thn baru buat Chik Att..dan selamat kembali ke sekolah buat semua anak-anak yg bersekolah:)

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kaler pensil yang 36 kaler
Tak larat nak tarah..
Lantak lahhh....

Selamat bersekolah cik mamat!!
;)

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kita dulu kat rumah pun tak dibenarkan pakai "pensel tekan²" sampai darjah 3-4 kot, dah betul² dipastikan faham "tajam tu bahaya!"

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Zaman kakcik dulu, memang suka tarah pensil. Pensil anak2, dah tak larat nak tarah, nanti hilang juga. :(

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iols tergelak baca bab tarah pensil tu
dedulu masa zaman2 iols bersekolah - memang buat camtu lah...
la ni - for my kids
iols tampal sticker nama depa aje
kat pensil - pembaris - kaler pensil juga buku2...

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

okeh, pesanan tu akan disimpan baik baik. Lagi 4 tahun insya allah anak saya masuk darjah satu. :)

ainnoraini said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tarah jugak...tapi hilang tetap ada...

Zul Fattah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha.. budak2 biase r.. kadang2 lupa.. masa kecik dulu, slalu gak r buat nama.. pas2 tampal kat pencil