PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, January 16, 2012

Kembali ke hadrat-Nya , Jalan kehidupan berakhir …

 

Beberapa hari lepas CA . . .

Dalam entry “Tua menanti kita di hadapan”

.

.

.

Semalam … Ahad CA menerima berita

bahawa ….. Siibu ini  telah kembali ke sisi PENCIPTANYA .

.

.

.

Dan kami berkemas bertolak pulang ke kampung …

Kerana beliau ….. adalah saudara terdekat  MIL

dan jiran yang paling dekat sekali dengan Teratak Nenek Kebayan  ..

DSC00119

Saudara mara beransur pulang … selepas jenazah di bawa ke kubur ..

Pic …. diambil dari Teratak Nenek Kebayan …

CA … keluar pulang … ketika jenazah sedang di kapankan..

Rasa sakit di hati …

Rasa …. bermcm2 rasa ..

Melihat air mata anak2nya ….

kerana kutahu keadaan siibu ketika masih bernyawa ..

Untuk apa air mata ….

tika dihujung usia tua siibu …. jiwa dan jasadnya disia2kan..

Siibu  ….. sentiasa menitiskan air mata … hinggakan kadang2 …

meluahkan …. dgn ayat “tidak mengaku anak “

yang paling rasa sakit di hati … tika waktu mengapani jenazah ..

Seorang anak menantu  boleh meluahkan ayat ..

“bungkus elok2 mak kami tu “ …

.

.

.

Apa rasa sahabat2 …. jika yang berkata tu ada disebelah kita …

.

.

.

Nauzubillah ……

Itulah … pentingnya ilmu dalam hidup ..

Jika tiada ilmu ….. beginilah keadaannya ..

.

Sama2 kita sedekahkan AL-FATIHAH kepda aruah …

Semoga Allah mengampun dosanya … dan meringankan siksa kuburnya.

Dan menempatkannya bersama orang2 yang beriman ..

 

AL FATIHAH …

 

Moga ia menjadi ikhtibar untuk kita semua ….

13 comments:

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

InalillahiwainaIlahirojiun
Al-Fatihah....

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lupa plak


bungkus???
ingat ikan kat pasar ke hapa???

adehhhhhhhh!~
meyirap plak iols bila baca nih...

cheqna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alfatihah
bungkus??
ya allah...mintak jauh la

Farid said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam kenal Chik Att

Tersentuh pulak bila baca kisah ini...mintak2 di masa tua kita mendapat layanan yang baik dari anak2

nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alfatihah...

.:nhalilah:. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

InalillahiwainaIlahirojiun
Al-Fatihah....

bungkus?? Ya allah sabar je la diorg ni..

Amy Syaquena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bungkus ya allah minta jauhkan la.. al fatihah

NGINAP SRENGENGE @ SRENGENGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Al-Fatihah

Semoga arwah di cintai Allah .......

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Innalillahiwainnailaihirojiuunn...

tamat sudah sebuah kisah ibu tua itu kan CA?

takper laa...nanti kan sampai jugak waktu bg anak & menantunya...

demikianlah jika setakat muslim yan gbukan mukmin...

ainnoraini said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alfatihah...

sedih la pulak..kalau boleh kalau hari tua tak mau disisihkan oleh anak2...tu sebab sekarang mak kak ain yg sakit kami sekeluarga menjaganya sebaik yg mungkin...

geraugebang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bungkus?
Ingat nasi lemak?... emmm moga kita menjadi anak-anak yang soleh dan solehah.

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Al-fatihah...

semoga menjadi iktibar kepada kita semua...

wahida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Al Fatihah buat arwah...

semoga anak2 kita tak jadi mcm tu nnt...sedihnya...