PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, January 5, 2012

BATUK … BATUK … BATUK ….

 

Ubat farmasi dah ….

1 Malaysia pun dah …

Klinik pulak …

Dah 3 minggu …. batuk ni bermaharajalela …

.

.

.

Aduh …. MA .. kat klinik 1 Malaysia ..

kata ..

“Kak ni takut kini tibi …saja”

Mak aiiiii … chekkk oiiiiii ….

.

.

Sampai ati kooo kata aku suspek tibi …

sedih tau …. hati  mak ni …

.

.

 

DSC00084

Cerita tarah pensil semalam ….

Itulah pensil yang dah ditarah ..

Tapi tarah pi lah macam mana pun ..

Nama pun budak …

Hilang tetap hilang …

.

.

.

CA pun tak tau nak buat cam na ..

Mak ayah ni …. (mcm CA lah keh keh keh  ) dengan gigih dan dedikasinya .

menarah kepala kepala pensil ..

Dengan tekunnya …. menulis nama

.

.

Bila loceng bunyi …

Terjerit2lah cikgu cikgi …ustaz uztazah ..

“ sapa punya … rubber “

“sapa punya … pensil “

Segala mak nenek harta benda depa…

haram…. sapa pun tak mengaku ..

hatta yang tertulis nama pun ..

Tak mengaku ….

Dah tu nak wat cam no …

Anak aku pun spesies yang sama ….

.

.

Istighfar Istghfar ……

urut dada….

29 comments:

Azuan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zaman sekoalh dulu pun selalu sangat ilang2 barang ni..hahaa

luahfikiran ... mari kita said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

SALAM,
SABAR DAN ISTIGFAR.

Hairun Azmi Hashim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Get well soon...

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Dada kakcik pun masih 'ketat'. Setiap kali bangun tidur, sengaja batuk untuk keluarkan kahak yang tersekat. Puas dijolok, tapi tetap tak mahu keluar. Sakit! :(

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cikgu kumpul, hujung tahun buat jumble sale jual pensel/rubber tak bertuan, hehe...

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada demam malam?
ada batuk berdarah?
ada turun berat badan?

antara simptom2 TB..
tak de kann??

fiuhhhh..

miloais milo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iols pun batuk jugak ni...
nak kata selalu minum ais - or ais sejuk kat fridge tu - tak jugak....

bab - peralatan menulis hilang or tertinggal kat mana2 ntah... kekadang bila check pencil case anak2 - jumpa gak pensil yg kita tak beli... bila tanya "tertukar dengan kawan" dah ada letak nama pun boleh tertukar lagi tu!

Panglima Muda said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam ..batuk ke ? Orang rumah saya dah hilang suara, durian punya hal....cerita combat dulu best kan..sembahyang pun boleh tinggal

Cik Ina Do Do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ingat tarah buat pensil khat : ) sekarang kena tarah ye, baru cik ina tau. chik att, minum lo har kuan , rendam panas tu.

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dedulu masa sekolah suka kumpul rubber....ilang barang tu biasa sangat..kahkah..

semoga cepat baik batuk tuh!!

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Maaf cakap, sia sia pergi jumpa MA kat klinik 1Malaysia, majoriti incompetent.

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

anak akak yg sulun dulu tu pun selaaaalu ilang alatulis...sekolah 6 bulan, kaler penselnya dah 7 kali beli, sampaikan mak dia (ntah taktau saper) tebalkan muka pi sekolah tanya kat cikgu....kot2 ada sesi makan pensel kaler ker kan? ropa2nya anak kita dok para'ed pensel kaler dia kat kengkawan....kata dia mama cakap mesti tolong orang susah...

semput jap mak dia.....ropa2nya dia perasan yg dia tu anak org kaya...amin.

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oops CA, lupalah pulak....betuk eh?
tu putik derian tu toksah dibazirkan...

apa 1 Malaysia tu? tak paham laa...
ubat free ker?

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akak, dah try minum madu belum?

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Azuan
CA dulu tak hilang ... kalau hilang tak ada duit nak beli... jagaaa elok2..

Tapi anak kita la ni ..... buka kedai alat tulis kat umah

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@luahfikiran ... mari kita

tu yang dok urut dada ni ,dato

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Hairun Azmi Hashim
Thankkk ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kakcik

Semalam saya siap minta antibiotik ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kucingorengemok

usul itu bakal dipertimbangkan keh keh keh

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@DrSinga

demam ~ tak dak
Batuk berdarah ` TAK DAK
turun berat bdan ~ naik lagi ada

keh keh keh ...

ampun , minta simpang

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@miloais milo

tul ....tgk dalam panseil case depa ...ada barang orang lain. Bila tanya ... kawan bagi .. pemurah betul rakyat malaysia ni ke keh keh

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Panglima Muda

tul combat dulu best .... bila time nak balik ... lari rungging langggang ... masa tu hutan kiri kanan lagi ... huhhuh ampunnnn

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@lieynanilaz

budak2 sekarang ... main kumpul rubber .... geram betul tgk ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ina Do Do Cheng

lo har kuan tu .. apa bendanya cik ina . Beli kat mana ....siksa jiwa dah ni..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

CA .... memang bengang gaklah ngan MA ni . Tapi janji dapat ubat batuk free keh keh keh ...orang susahhh ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Queenie

keh keh keh dia buat amal jariah ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Queenie

klinik 1malaysia ~ ubt free.. tapi yang check MA ja...doktor tak ada .. sakit ringan2 bolehlah pi situ ..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@gadisBunga

baru try hari ni... harap2 berkesanlah ...

Bibu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hehehe..Bibu suka baca bab pencil tu...:)