Lama tak buat ....
Cer try sedap ....
.
.
.
.
Cili merah
Cili api kampung
Belacan
Garam (jika belacan tak masin )
Tumbuk dalam lesung batu sampai lumat.
Masukkan tomato hijau yang dipotong nipis. Tumbuk lagi setakat mana mahu .
Perah limau nipis.
Siap.
.
.
.
Makan dengan nasi panas ....ada ikan kering atau ikan bakar. Ikan keli bakar perrrgghhh .... tak tau nak cerita. Keli pula keli kg ... keli sawah ...
Telan air liur ...gluuuppp ... gluuuppp....
5 comments:
adus sedapanya chik Att dah meleleh air lior ni nak kena buat jugak ni bagi terlajak laris nasi hari ni..
@Nooriah Abdullah Kak Noor belaca kedah ...wajibb keh keh keh
Assalam Cik Att....ingatkan mempelam je leh buat sambal...tomato pun buleh...
Ini namanya entri khianat...ahahhaa... Saja ja tau buat orang terlioq!
Hahahahahaha
Aina telah dikhianati...
CA
Lauk begini yg bahaya
Buka selera sebesaq2nya....
Post a Comment