PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, September 16, 2009

APABILA DUGAAN ALLAH TIBA..... KUATKAH KITA

Pagi ini menitis air mata aku....laju ... lebat . Membaca kisah seorang ibu yang kehilangan anak kecil berusia 8 bulan kerana denggi. paparan cerita ini boleh dibaca di http://www.usm.my/kelabppkt/papar.asp?id=86 . Tika itu terbayang wajah Aisyah di mata. Itulah dugaan dan cabaran Allah pada seorang ibu. Pada rakan-rakan layari dan bacalah kisah ini. Semoga hati-hati kita akan ditaburi bunga-bunga kesyukuran kerana tidak diduga seperti ibu ini. Kadang-kadang dugaan Allah itu diturunkan untuk melihat sejauh mana kesabaran dan tahap iman kita.
Pada Ibu Anis Sabrina (walaupun aku tidak mengenalinya) moga kekuatan itu menjadi pedoman kepada kita semua . AL FATIHAH pada arwah ANIS SABRINA (walaupun peristiwa ini telah lama berlaku)

0 comments: