PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, February 1, 2012

DAH PANENN….

 

Semalam tayang yang hijau …

Hari ni nak tayang yang kuning ..

.

.

.

tadaaaa…

DSC00152

.

.

Dah boleh masak jadi nasi …

Tapi ….

DSC00146

Model2 suruhan …

DSC00150

tak sampai 20 minit siap .. sepetak luasnya serelong lebih

Tuang dalam lori …

Hantar ke Kilang Padi …

Jual …

Nak masak makan ……

Pegi kedai beli beras …

11 comments:

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cantik pemandangan sawah bendang. Tiba-tiba rasa rindu nak balik kampung....

al-lavendari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teringat dulu2 orang takut nak guna mesin .. bimbang semangat padi hilang.

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

untungnya awak CA....

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teringin saya nak ke swah padi..tak pernah jejak kaki pun lagi

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Unaizah
itulah perasaan saya masa dok KL .... rindu kat bendang

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@al-lavendari

Ya ka..... biasalah manusia sebelum terima perubahan

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Queenie

apa yang untung tu Kak Q .... untung bleh ambik gambaq ja lah ... sawah org punya heheheeh

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

datang tempat CA .... yang best ... time padi tengah masak macam sekarang ....

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mesti sedap kalau dapat makan nasi dari beras yg baru dituai..

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rindu sama kampung..huhu.

wahida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saujana mata memandang...