PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, February 24, 2012

KENANGAN ……

 

La ni ….. belah utara ni ..

Sawah2 semua dah kering

Padi dah ambik ..

Angin petang2 … tiup kencang ..

Parit-parit taliair pun …. air dah kering

banyak ikan…..

Lama tak menjala ngan abang Leman ….

Kaki ni gatai saja ….

Time angin kuat ni main wau best tau …..

DSC04532

Ni gambaq lama …

Masa tu Bang Leman masih selim melim ….

Sekarang pun slim juga …

tang jari kelingking saja la … keh keh keh …

4 comments:

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selalu rasa tak caya, masih ada panorama seindah gini...

selalunya baca dalam novel2 lama jer...

gadisBunga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya rindu suasana sawah padi. :)

Munnafendy said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baru je balik kmpung...n snap pic padi kuningg banyak2 =)

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sekarang musim orang main wau!!..