PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, January 28, 2014

KEPULANGAN YANG TIDAK KEMBALI LAGI ....

Bibik dah balik bulan 12 hari tu .
Sekarang survive hidup tanpa kehadiran seorang yang bernama  pembantu rumah ...
Setelah 11 tahun ..... kembali rutin melipat baju .... sapu sampah ... ampai kain ... basuh kain ....
Dan .....saya belajar mengenali baju2 anak-anak ....
Anak2 belajar .... survive .... ambil
baju sendiri .... belajar ampai baju ... belajar basuh cawan dan pinggan makan sendiri.
Alhamdulillah ....
Semuanya ok ....
Dan saya tenangggg sangat sangat ......

.

.

6 comments:

Aziela said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya tak pernah ada bibik. Anak pun seorang jer. Tapi untuk mendidik anak, saya suruh juga dia buat berbagai2 rutin harian di rumah. Teringin nak ada bibik juga...

pB said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pB tak pernah berpengalaman ada bibik ....

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

budak2 tu rindukan kat masakan bibik? hahaha

makchaq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bibik yg sama ke sepanjang 11 tahun tu? kalau bibik sama mesti budak2 akan rasa kehilangan/rindu jugak tu....

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

CA
Anak akak baru bgtau
Ibu, dah setahun kita takda bibik, boleh survive kan?...
Iyalaaaaa dah setahun tanpa bibik.. Kehidupan kami sama sahaja. Agak kurang kemas seperti masa ada bibik tapi hati lagi senang maaa.
20 tahun punya bibik
Bersilih ganti perangainya. Ada yg baik... Memeningkan.. Mengadu domba... Akhirnya tanpa depa rasa aman seaman2nya.
Anak2 banyak membantu sebab anak2 makin membesar. Alhamdulillah.

Aku Seorang Ayah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Baru 9 hari tanpa bibik... Sedikit struggle, tapi so far so good