PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, January 24, 2014

FLUSHING ...

Assalamualaikum ...
Salam jumaat ....
Hari yang berkah ....
Kami di sini ... ada majlis sambutan maulidurasul .... alhamdulillah ....
Anak2 bersemangat mendendangkan selawat ke atas junjungan Rasulullah s.a.w  ..... indahnya memdengar suara anak kecil ini ....
Ada yang tahu ... yang tak tahu pun ... tetap gerakkan bibir ....seolah2 tahu.....
Manis jika .... anak2 kecil .
Kalau orang tua .... ?????
Jumaat ... mai kita flushing .... apa yang tak baik dalam diri kita. Buang ..... buang ... dendam mendendam .... cucuk menyucuk .... kipas mengipas....
Yang len tu .... lu pikir le sendiri .... hehehehe ...
.
.
.
Hari ini ... ada yang baik hati ...
Sedekahkan pisang buat anak2 sekolah ....
Sapa yang sembelit pun elok amalkan ... flushinggg ......

7 comments:

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Waalaikummussalam
Warahmatullah hiwabarakatuh
Akak suka majlis selawat atas nabi beramai2....
Rasa rindu pd Nabi.

Dr Singa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamdulillah..
Tanamkan sayangkan baginda semenjak kecil lagi..

Acik Erna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalam CA..sepanjang jalan tadi lalu sekolah ada budak2 berjalan sambil berselawat..terharu lak acik..puas tahan air mata..kot tak..heran pulak orang sebelah..pehal tiba2 kan..

Rai Ourkizuna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

insya allah.. terima kasih atas peringatan kak..

cantik pisang tu..yg dijual kat pasaraya tu dah la mahal.. rupa pun ala ala je..

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

skrg dah tak main kipas mengipas, dah tukar pada air-cond mengair-cond

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lawassssssssssss

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cantik dan segarnya pisang tuuuu.m!