PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, April 21, 2011

JERUK PULAU PINANG

 

Asyik dok buat entry biol ja kan…

meh kita cerita benda … yang best2 sikit …

yang bagi kecur air liur ….

heheheheh … kadang2 pepagi ni pasang tanduk memang seronok …

.

.

.

kalau datang Penang …

kata orang ….. sekali lagi …. kata orang ..

kalau tak kena pasembor Padang Kota … tak sah … (cam nikah kawin lah pulak)

lepas tu pi Chowrosta …. cari Jeruk ….

P1010011

macam-macam ada…..

P1010013

Jeruk Salak …….huhuhu….

P1010015

mangga ….. sah sahih bubuh  pewarna ….

P1010020

mangga lagi …. yang ni cam best sikit ….

P1010018

ikon ….. aka aaa duta jeruk …..

anak mami penanggg  ….(tak dak sekerat tangan … jangan dok hampiaq no…..)

.

.

selamat menjamu mata …. dan jiwa…..

chow chin chau ….

20 comments:

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dulu selalu out station kat penang~so ambik kesempatan jadi saudagar buah pala~~beli rm5 jual rm 10~~~

kat selangor time tu buah pala sekilo rm 15 tau!

he~~

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kita pun suka jeruk mangga yang pesen belah bawah tu... nak orda boleh? hehe.

Cik Pah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

last two year saya ada gi cuti kat penang ..lepas makan cendol..trus lah nak beli jeruk kat situ..tapi hampa..parking takde..nak double park pun tak boleh..penuh jugak..sedih..

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak parking kat chowrosta ni memang hazab kan...tapi kat situ mmg banyak jeruk...dan kat tingkat atas tu ada kedai buku terpakai..

saya kalau ke Penang, suka benda2 ni:

- charkoeytiau
-nasi kandar
-laksa penang

NM02 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kembang kuncup rahang pipi ai tau... mencik!!!

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alalalala....jeruk
nampak sedap banget

tapi iols tak bleh makan banyak2 nok
gastrik!

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sodapnya , makcik suka pala yang kering tu. kalau jeruk basah makcik suka bersin.raya makcik pegi sana. Insyaalah.

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ya Allah..berbesen-besen no..ish..ish..sedapnya..giler weiii

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X
huhu ... saudagar ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kucingorengemok
bila yeee ... nak wat bisnes....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Pah
kesiannya ..... tapi yang the best la.... Jeruk Pak Ali ...depan tapak pesta sg nibung

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad
nasi kandar is the best .........

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@NM02
saya suka ... org mencikkk

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mak oiiii... jerukkk
rambang mata noooo

kita dah lama tak pegi penang

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahahhaa...sekali nak habaq...tak terlioq sikit pun...sebab hari2 lalu kat chowrasta...hahhaa

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@h4ni3
ingat beli baju je .. rambang mata

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Fadzli Amir
eksennnn no....

ainnoraini said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alahai dak terliur ni...

kening pun dah berkerut2 dah tau tau ape rasenye jeruk tu...

sedapkan..tak la masam sgt...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ainnoraini
tuuu dah meleleh ...

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gestrik aku tengok!!!