PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, April 7, 2011

GULAI DAGING RIAS PISANG

korang semua tahu ke rias tu apa …..

Rias tu….. umbut pisang ..

digulaikan dengan daging ..

 

 

kalau daging kambeng …. lagi mabeles….

salah satu menu orang kampung sebelah utara ni ……. autentic ..

Tetiba…… ja…..

tekak ni …. teringin…

22 comments:

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

humangaih! kita tak pernah rasa, tapi tengok gambar, baca description, dah boleh agak kesedapannya!

takmo kirim pakai teksi ke? :)

NGINAP SRENGENGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam anaknda,

Menu utama orang Sik dan Baling,,,,,nak bagi lebih sedapnya kena campor dengan tulang2 sama sekali........lebihkan sikit kerisik kelapa........dan sediakan ikan pekasam goreng.........nasi pula masih panas2........dan hujan pun turun rintik2......uuummmphh

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

umbut kelapa iols penah makan... umbut pisang tak penah lagi...

teringin nak rasa - sedap banget kah????

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kucingorengemok
kita ingat nak pos ngan .... teksi sangkut jeee

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@NGINAP SRENGENGE
betul tu ayahanda .....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@miloais
uol mai utara .....

Cik Pah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

komen dari nginap sprengenge membuatkan air liur cik pah dah merembes nih..hahaha

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Pah
orang lama lagi tererrrr

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hu..hu...sedapnya..

wahida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dari dulu sampai sekarang tak reti makan daging kambing...tapi tu feveret hubby saya tu...

salam cik at, thanks drop by my blog, awat tak follow sekali? takpe..biar saya yg follow dulu, saya tunggu tau!!

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak pernah makan umbut pisang. Rupa dia pun saya tak tahu!

aliaaroslan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya tak pernah makan tapi nampak sedap kak..

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

umbut pisang???

kita tau umbut kelapa aje!

huhu

en_me said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sodappneyrr..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ina
yakin sedap...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@wahida
ishhhh senang jaaa nak makannya ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad
cuba belah pokok pisang yang belum berbuah ... yang paling tengah tulah umbutnya .....
tapi tak semua pisang boleh dimakan umbutnya

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@aliaaroslan
sila cuba...gerenti .... poasti terpikat

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@h4ni3
umbut kelapa memang sedap .....
pernah makan kenduri di Sabak Bernam .... menunya umbut kelapa masak lemak cili api ... terpikir ... habih pokok kelapa ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@en_me
semestinya....

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chik Att, umbut pisang masak lemak putih pun sodap, janji ada sambal belacan bestnya.

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang mabeles....baru tertengok kat sini...esok nak pegi sungai dua umah mentua...nak singgah kat tepi jalan tu...perghhhh..dah terasa kat ujung lidah ni...!!!!