PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, June 11, 2013

KEBUN BARU

Kebun lama dah ditinggalkan..

Sekarang …..kebun baru..

Seminggu pindah sini …. kami siap bercucuk tanam …

Dah hampir 2 bulan lebih …

Alhamdulillah …..

Rezeki Allah ….

DSC_1988

Jagung  …

Yang tertonggek seksi itu … bukan CA …

DSC_1990

Itu turungggg ….. cukup banyak buahnya …

 

DSC_1991

Timun kecik ni pun tak larat nak makan …. 

DSC_1989

Peria ….

DSC_1992

Bendi ….

Benihmya … CA beli dari Encik Iskandar blog tanamsendiri

Cuma jagung tu ….. CA beli kat sini …

Sapa2 yang teringin nak bercucuk tanam secara kecil-kecilan boleh  ke blog beliau.

19 comments:

Kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sukanya kakcik tengok hasil berbudi kepada tanah itu. :)

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alhamdulillah...

tenang je tengok...

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ni CA yg tanam ke, or CA jadi mandur tgk bibik bercucuk tanam? ~bahahaha


Saya tgk konsep cucuk tanam CA ni kan, saya rasa sayang pulak nak utilize tanah kat rumah saya nak buat Balinese garden & pool...Better tanam sayur sayuran ni kan...Nak makan, petik. FOC ! Segar! ;)

faraherda.razalan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Untung duduk umah bwh nie.

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kacang tanah tanam jugak ke CA?

Kniedaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah..macam2 ada...sukanya tengok

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah...hasil 2 bln tu amat lumayan ye...

MystoryPic said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnya duduk rumah ada tanah ni.... boleh juga berkebun

kasihilmar.com said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

As Salam Chik Att. Suka tengok tanaman Chik Att, subur!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kakcik lagi best bila hasilnya dah keluar kak cik....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Rapunzeel Cikilolo hilang stress

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad koo memang pandai hahahahaha ....

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Oooh, i'm green with envy now. Jealous sangat ni!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@faraherda.razalan rumah atas pun bleh buat .... tanam je dalam pasu ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@JunAina aaahhh ada gak skit2... celah2 pokok jagung tu ..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kniedaz
heheheheheh

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alamak bestnyer kalau dapat bercucuk tanam lagutu... nak makan petikjerkan...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kazaztan Team
memang lumayan... dah tak beli sayur kat pasar

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@MystoryPic
hilangkan tension