PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, May 14, 2013

SARINGAN LINUS

Alhamdulillah .... Murid terakhir melengkapkan saringan Literasi bagi Saringan LINUS tahun 2 tahun ini.
Dan ....Alhamdulillah ....semua berjaya melepasinya ....
.
.
.
Pada ibubapa .... LINUS adalah singkatan dari LITERASI DAN NUMERASI...
.
.
Saringan ini dilakukan bagi mengesan murid yang lemah dan tidak boleh membaca dan menulis dlm bahasa melayu dan bahasa inggeris serta matematik.
.
.
Ujian bertulis dilakukan di dalam kelas sementara ujian saringan bacaan dilakukan secara individu.
.
.
Adakah cikgu diberi masa tertentu.
Oh...tidak. Cikgu hanya diberi dateline untuk siapkan.
Saringan individu ..... Pandai2lah cikgu cari waktu ....
.
.
Bertulis tak ambil masa sangat. Membaca yang ambil masa sebab ada 12 konstruk yang perlu murid lepasi.
Dan CA ambik masa hampir 2 minggu .....akhirnya selosaiiii...
Alhamdulillah ....

7 comments:

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cikgu....
baru paham...
sebab dapat surat... nak pi bertanya malas....
Alhamdulillah anak pandai baca dan mengira...

Rai Ourkizuna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semakin banyak istilah baru yang saya susah nak paham..hehehe..

Aziela said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ooo...itu namanya LINUS yer..

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alhamdulillah.. tabik spring pada guru2 ni.. anak KA yg bongsu pun sibuk dgn linus dan cerita band2 dier hehehe

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

untuk budak2 darjah berapa?

Azian Elias said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

berlalu sudah zaman i mengajar dulu.. macam2 benda..

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pening jugak ibu bapa nak faham bab band2 nih.