PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, May 8, 2013

PULAU SAYAK

 

Indahnya senja di Pulau Sayak ..

Tahun 2013 ni … inilah pertama kali kami sampai ..

DSC_1786

DSC_1787

Kedai Pak Usop pun dah berubah …

DSC_1788

Dah banyak meja dan bangku ….

siap ada pondok-pondok lagi ….

Untuk pelanggan menikmati mee udang sambil berkhayal kejor udang tepi pantai …

DSC_1795

Mee Udang …. Udang ada yang tenggelam kat dasar mangkuk ….

Kali ni rasanya kuah adalah cair sedikit ..

Dan ada 2 ekor udang yang rasanya …kurang fresh ..

DSC_1796

Nasi goreng udang ..

Dulu rasanya 3 ekor …sekarang dah tinggai 2…

Sangkut kat pukat kot sekor lagi ..

.

.

Semasa bayar ..

Diutarakan .. rasa tak puas hati pada tuan punya kedai ..

Alhamdulillah …. dapat feedback yang baik ….

Jadi ….. kita datang lagi lain kali …

8 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Terus google cari lokasi pulau Sayak ni...:P

Kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Beso2 udangnya. :)

aDisH.sHidA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

shda pernah pergi masa besday 2 tahun lepas...jenuh makan.

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

DDZ .... dari tol selatan Sungai Petani ... hala ke Tikam Batu . Dr Tikam Batu terus ke Kota Kuala Muda / Pantai Merdeka..
Dari situ ada signboard arah ke sana ...

Nizam.Ariff said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mak aii.. udang diaa... ganas..

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaa...

memang aku hantu udang

:)

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya penah pi sekali ja. Laaaaama dulu....tahun 90an. Rombongan kelas :-)

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Waktu tinggal di Pulau Pinang... tak dengar pun tempat ni... jika terdengarlaaaaa.... sure dah sampei...
Pantai merdeka dan Tanjung Dawai dah sampai...