PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, September 7, 2011

Menyantai diri dengan Hui Jia De You Huo

 

Apa nak jadi ….

Media kita ….. dah semakin hari semakin  tipis dan nipis ..

memainkan peranan dalam membangunkan agama dan bangsa untuk negara  …

Media …semakin diperkotak-katik kan …

memperbesar-besarkan isu … meruntuh moral bangsa sendiri ..

menyelak kain …. menunjukkan anu sendiri …

melagukankan tarian domba … melaga-lagakan bangsa sendiri …

bangunlah kita pada tapak sendiri ..

membantu diri dan bangsa agar kenal diri dan kenal Tuhan …

CA … tidak memihak mana2 …

cuma semakin hari …

rasa loya …

dan ..

taik semakin mengeras di lohong telinga ..

mata semakin kelabu ….. berselaput …

membaca berita  …

mendengar berita ..

dan menonton berita …

Bingkiskan kami dengan berita dan perkhabaran yang bermanfaat dan berilmu …

Dariku …. makin meloya ….

jadi meh kita nonton ….

Drama  d TV2 … jam 6 petang  ..

Hui Jia De You Huo  …

korang kena tengok …best …..

meh CA citer sikit … Laki Pin ru (gambaq tengah)ni main kayu tiga ngan adik angkat dia … sampai dapat anak ..

Pas tu … Pin ru ni jatuh laut … masa laki dia bawa pi tepi laut suruh gugurkan anak kandungannya lepas diaorang bercerai … takut bapa dia serahkan semua harta kat anak Pin Ru . Adik angkat Pin ru ni Ai Li … dialah yang jahat …dok menycuk … pas tu kawin ngan laki tu …. Pin ru di di katakan mati ..bunuh diri .. tapi mayat tak jumpa ..

Wen Yan ni cari adik dia yang terjun laut bunuh diri .. jumpa ngan Pin Ru…selamatkan dia ..

Si Pinru .. dah sihat … menyamar jadi Shah Shan jadi anak angkat pada mak Wen Yan … jadi pengurus salun .

La ni dalam misi dia nak balas dendam kat bekas suami dia ngan Ai li ….

Best best ……. sekali sekala ….. layan citer Korea …

dari layan news …. yang berbinau …meloya tu …

15 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu sebab saya bosan duduk malaysia, walaupun bumi malaysia ni mmg bumi bertuah, makmur hasil galian..

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Berita memang membosankan!

Baik tidur, layan mimpi lagi best...hehehe...

NM02 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baca gosip artis lagi best kot... hehehehe

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sudah terjebak dengan mamat/minah korea lakkkkk.

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

pikirr2... nak pindah pulau mana ~~~

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kakcik

tul tul sokong 120%

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@NM02

cerita artis pun haru gak.... artis buat kuih raya pun nak boh dalam paper.... aduhhh .... pemalas betul laa reporter sekarang ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@DrSinga

hahahah ..... entahlah .... macam mana masuk perangkap pun tak tau ...

AI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

- wahhh layan citer korea lak ye...nti addicted tau mcm my kakaks...

Cik Ina Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

berita dah lama tak tengok, cerita drama pun sama.. cerita yang sama lebih lagi nak pilihanraya ni.

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tengok berita?
tengok so you think you can dance lagi happening...real beb!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AI
dah tak ada benda nak layan .... sekali masuk perangkap ...hancur..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ina Do do Cheng

reporter sekarang malas cari berita ... tu yang dok ulang benda yang sama

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Queenie


tul tul ....

Wanita2u said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html