PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, November 26, 2010

FROM TAIPING WITH LOVE (PART I)

fromtapingwithlove-1

Terkenang Cerita ni …. masa kecik2 dulu dalam Majalah Gila-Gila. Mengekek ngekek gelak. Dulu mana ada duit nak beli selalu. Dah tu …. pinjam la kat geng yang selalu beli . 

Baru-baru ni CA bawa anak2 ke Zoo Taiping . Abang dari Alor Setar datang rumah . Dia nak bawa anak2 ke zoo ….. kami pun ngekor lerr sama. Abang yang seorang lagi pun ikut. Seronok pegi ramai-ramai ni…..  Tak lah rasa letih sangat nak berjalan ….

102_7644

Aisyah dengan baba ….. menunggu nak naik train …..

102_7653

Rombongan Che Tipah …….

102_7770

Sian kat Unta ni ….. dah tak larat bangun CA tengok. Mungkin tengah pikirr……. bila la…. aku dapat tengok padang pasir balik …… asyik2 hijau jeee keliling ni …..

P1010656

Pernah ada budak tanya CA …. Kenapa Zirafah tak boleh makan ? Macam mana nak jawab ….. Tak dijawab ….. dikata cikgu bangang bebenor…….

Hehehhehehe ….. “ cuba kamu pikir ….. cam no lerrr  nak rebahkan Zirafah tu …. time nak sembelih “… jawabannya cari sendiri lerrr…

102_7775

Yang  CA kenal …inilah rusa … tapi yang kat bawah ni ….

P1010667

Dok cari juga macam mana rupanya …… tuan empunya nama tak ada ….. signboard ja yang ada….

P1010692

Dah nak pancit ni …… tak larat berjalan dah …..

P1010756

haaaa…… diaorang ini yang paling menarik pandang CA …… comeee comeeee …. boleh buat  kalendar …

ada satu lagi ….

102_7809

hah… tu …. binatang pun pandai …. ..

Dah habis menjelajah ….. kami singgah di Taman Tasik Taiping ……  next entry …CA masukkan ….

1 comments:

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rashid asmawi, zunar, jaafar taib, rejabhad... semua best-best kan!

rusa babi agak-agaknya kategori rusa ke kategori babi ye?