PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Sunday, November 7, 2010

BUTTER AISING

Malam ni menunaikan permintaan anak-anak ….. walaupun maknya bukan pro, try lah buat …..
Kek …… adalah kek coklat …… akibat tak tengok suhu oven ….. wajahnya bak delima merkah …
teringat krimwell yang beli hari raya ari tu belum buat apa-apa….
maka … dengan kekreatifan yang ada di sanubari ….
try buat butter aising ….

102_7467
Bahan-bahannya – amat simple ..
150 gram – krimwell
150 gram – vegetable shortening
70 gram – gula aising  ( tak manis sangat …. nak manis tambah lagi )

CARA-CARANYA
Pukul krimwell dan shortening sehingga kembang , masukkan gula aising. Gula aising di ayak terlebih dahulu .

Tadaaaa………..
102_7470
Inilah rupanya …… dengan peralatan asas yang seadanya ….… CA bedal guna pisau jeee…..
Walaupun rupanya tidak cantik …….
mendapat sambutan yang menggalakkan …..
102_7474
Taburlah coklat rice sikit ……
Jadilah tu …. ala ala amaturkan ……
Buat makan anak beranak ……..

0 comments: